1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Arap Birliği'nden Yeni Gözlemci Heyeti
Arap Birliğinden Yeni Gözlemci Heyeti

Arap Birliği'nden Yeni Gözlemci Heyeti

Suriye'de şiddet olaylarına bir son verilebilmesi için girişimde bulunan Arap Birliği'nden bir gözlemci heyeti bugün Şam'a gidiyor.

26 Aralık 2011 Pazartesi 12:15A+A-

Ülkedeki başlıca muhalefet grubu Suriye Ulusal Konseyi, dün, Arap Birliği gözlemcilerinin, kendilerine verilen görevi yerine getirebilmeleri için, derhal hükümet güçlerinin kuşatması altında olduğu belirtilen Humus'a gitmesini istedi.

Muhalefet temsilcileri, Humus'ta havan topu ve makineli tüfek ateşi yüzünden birçok kişinin öldüğünü, 120'yi aşkın insanın yaralandığını söylüyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, Humus'ta üç gündür süren şiddetli topçu ateşi sırasında en az 13 kişinin öldüğünü duyurdu.

Konsey, "Sabahın erken saatlerinden itibaren Humus'un Baba Amr mahallesi yoğun bir kuşatma altında ve 4000 dolayında askerin işgal etmesi tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

Arap Birliği'nin gönderdiği yeni heyetten önce, geçen hafta da 9 kişilik bir öncü heyet Şam'a gitmişti.

Birliğin Suriye'ye göndereceği gözlemci sayısının toplamı 200 dolayında olacak ve bu yetkililer, hem hükümet, hem de muhalefet yetkilileriyle görüşecekler.

Ancak Suriye, Arap Birliği gözlemcilerinin güvenliğinden sorumlu olduğunu açıklamış olduğundan, gözlemcilerin sorunlu bölgelere ne denli özgürce gidebilecekleri henüz belirsiz.

Suriye muhalefet grupları Arap Birliği gözlemcilerinin Humus gibi çatışma bölgelerine gitmesi engellenirse görevlerini durdurmaları çağrısında bulundular.

HABERE YORUM KAT