1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Arap Birliği'nden Suriye'ye Müdahale Çağrısı
Arap Birliğinden Suriyeye Müdahale Çağrısı

Arap Birliği'nden Suriye'ye Müdahale Çağrısı

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'ye müdahale etmesi çağrısında bulundu.

06 Eylül 2012 Perşembe 10:32A+A-

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne, Suriye rejimince uygulanan şiddetin durdurulması, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin görevini başarıyla yerine getirebilmesi için Suriye'ye müdahale etme çağrısında bulundu.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan el-Arabi, BM Güvenlik Konseyi'nin, Suriye rejimi tarafından uygulanan şiddeti ve buna karşı muhalefetin verdiği tepkiyi durdurması, ayrıca BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin görevini başarıyla yerine getirebilmesi için acil adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Suriye'deki yaşanan süreci ''Kanlı'' diye nitelendiren Arabi, bu gidişatın sadece Suriye devleti ve halkı değil tüm bölge için vahim sonuçlar doğuracağını, bu sebeple siyasi, bölgesel ve ahlaki sorumluluk gereği şiddet olaylarının durması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Arabi, ''Suriye halkının demokratik barışçıl değişim isteklerinin gerçekleştirilmesi, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi'nin görevini başarıyla yerine getirebilmesi için Suriye'deki savaşın durması gerekiyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT