1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Arap Birliği'nden 'Güvenli Çıkış Koridoru' Tepkisi
Arap Birliği'nden  'Güvenli Çıkış Koridoru' Tepkisi

Arap Birliği'nden 'Güvenli Çıkış Koridoru' Tepkisi

Arap Birliği Genel Sekreteri Gayt, "Arap Birliği 'güvenli çıkış koridoru' adı verilen çalışmalarla Halep'in boşaltılmasına yönelik çabalardan rahatsızdır." dedi.

08 Ağustos 2016 Pazartesi 08:58A+A-

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Arap Birliği 'güvenli çıkış koridoru' adı verilen çalışmalarla Halep'in boşaltılmasına yönelik çabalardan rahatsızdır." ifadesi kullanıldı.

Yardımların kuşatma altındaki bölgelerin içine gönderilmesi şeklinde yapılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, bunun söz konusu bölgelerin halklarının dışarı çıkarılması suretiyle gerçekleştirilmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Suriye'de sivilleri ve özellikle de sağlık merkezlerini hedef alan saldırılardan duyulan endişe ifade edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Rusya'ya Halep'teki sivillerin ve silahlı grupların tahliyesi için koridor oluşturma görevini BM'ye bırakma çağrısında bulunarak, "Bizim Rusya'ya tavsiyemiz, Halep'te oluşturulmak istenen koridorun BM'ye bırakılması yönünde. Bu bizim işimiz. Tam da bu nedenle biz oradayız." demişti.

AA

HABERE YORUM KAT