1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Arap Birliği güçlü bir şekilde kınıyor… Şimdi işgal çetesi düşünsün!
Arap Birliği güçlü bir şekilde kınıyor… Şimdi işgal çetesi düşünsün!

Arap Birliği güçlü bir şekilde kınıyor… Şimdi işgal çetesi düşünsün!

Arap Birliği’nin Kahire’deki toplantısından bolca tepki ve kınama kararı çıktı…

07 Mart 2024 Perşembe 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Gazze Şeridi'ndeki halkın "soykırıma maruz bırakıldığını ve buna kayıtsız kalmanın insanlık için bir utanç olduğunu" söyledi.

Kahire el-İhbariyye kanalında yayımlanan habere göre Ebu Gayt, başkent Kahire'de düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuştu.

Ebu Gayt, "Gazze'de yaşananlar ancak Filistinliler açlıktan, bombalamalardan, keskin nişancılar tarafından öldürülürken kayıtsız kalan tüm insanlık adına utanç verici olarak tanımlanabilir." ifadelerini kullandı. "Gazze halkının, bölgeden çıkarılabilecek kişilerin tehciri için soykırım savaşına maruz bırakıldığını" belirten Ebu Gayt, "İsrail'in Filistin halkına Gazze'de diz çöktürmek için açlığı ve yardımları engelleme, girişini geciktirme kartını kullandığını" vurguladı.

Haber ajansları tarafından aktarılan bu içerik sabah saatlerinden beri dolaşımda. Gazze’de yaşananlara kayıtsız kalmanın utanç verici olduğunu söyleyecek kadar utanmaz olan Arap Birliği’nin tepkisinin hiçbir anlamı yok!

Geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan, Ürdün ve BAE; deniz ticaretindeki kesintiden dolayı Siyonist çeteye ulaşması gereken ticari mallar için karayolu koridoru oluşturdu. Ürdün tarafından önce reddedilen bu iddialar bizzat Siyonist Bakan tarafından teyit edildi.

Bu devletler Gazze’de yaşananları kınayacağına Siyonistlerin işini kolaylaştırmasalar bile dengeler değişebilirdi. Suudi Arabistan ve BAE, Refah’ın açılması konusunda Mısır’daki diktatöre baskı yapsalar belki bugün açlık sebebiyle yaşanan ölümler hiç gerçekleşmeyecekti.

Arap devletleri arasında Kuveyt ve Katar dışında Gazze’yi dert edinen hiçbir hükümetin bulunmadığını bütün dünya biliyor. Vaziyet buyken Arap Birliği’nin yaptığı kınama kimin umurunda?

HABERE YORUM KAT

7 Yorum