1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Arakanlı Müslümanlar: "Çığlığımızı Duyun!"
Arakanlı Müslümanlar: Çığlığımızı Duyun!

Arakanlı Müslümanlar: "Çığlığımızı Duyun!"

Arakan’dan kaçıp Bangladeş’e sığınan Rohingya Müslümanları, insanların gıda bulamadıkları için ağaç ve yeşillikleri yiyerek hayatta kalmaya çalıştıklarını anlattı.

24 Temmuz 2012 Salı 07:22A+A-

Bangladeş kamplarındaki müslümanlar anlattı

Myanmar’ın batısındaki Arakan bölgesinde Budistlerin Müslümanlar’a yönelik başlattığı katliamlar akıl almaz boyutlara ulaştı. Bölgeden gelen bilgilere göre kadın ve çocuklar dahil yüzlerce Müslüman, boğularak ya da canlı canlı yakılarak katlediliyor. Arakan Eyaleti’nde, Rohingya Müslümanları’na karşı düzenlenen katliam devam ederken, şiddet içerikli olaylarda 1000’den fazla Müslüman katledildi ancak uluslararası toplum Müslüman azınlığı korumak için gerekli adımları atmada çok yavaş davranıyor. Arakan eyaletinden canlarını kurtarmak için kaçarak Bangladeş’in Cox’s Bazar kentindeki iki kampa yerleştirilen Rohingya Müslümanları, dış yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor.

Kadınlara tecavüz ediyorlar

Arakan’dan kaçarak kampa sığınan bir kişi yaşanları tüm çıplaklığıyla şöyle anlattı: “Arakan’da kadınlara tecavüz ediliyor ve öldürülüyor. Sakallı kişileri gördüklerinde de sakallarını kesip öldürüyorlar ve toplu olarak gömüyorlar. Önde gelen din alimlerine de baskı yapıyorlar ve öldürmeye çalışıyorlar. İnsanlar artık yemek bulamadıkları için ağaçları ve yeşillikleri yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor. Şanslı olanlarsa kaçarak Bangladeş’e ulaşmaya çalışıyor ama onların da birçoğu yolda hayatını kaybediyor. Özellikle Müslümanları tamamiyle yok etme amacına yönelik çalışıyorlar. Bu eziyetleri bölgede yaşayan Budistler, hükümetin istihbarat elemanları ve polisler yapıyor.”

Bu arada Myanmar’daki Müslümanlara yönelik şiddete tepki gösteren milyonlarca kişinin sosyal ağlarda paylaştığı fotoğraf ve videoların vehameti uluslararası örgütleri de ayağa kaldırdı. Başta AB ve İslam İşbirliği Teşkilatı, katliamın durması için diplomatik girişimlerini yoğunlaştırdı.

AB: Myanmar’a ekip göndereceğiz

Öte yandan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Myanmar’da şiddeti sona erdirmek için bölgeye ekip göndereceklerini söyledi. Ashton, Norveç’in aylardır bir çözüm için çalıştığını ve kendilerinin de bu çabalara destek için bölgeye diplomatik heyet göndereceklerini bildirdi.

Hindular da müslüman katliamına başladı

Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde iki gün içinde aralarında altı aylık bir bebeğin de bulunduğu en az 17 Müslüman öldürüldü. Yerli kabilelerin Müslümanlara saldırılarının artmasının ardından bölgeye askerler gönderilirken, gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Cuma gecesi kimliği belirsiz kişilerin Kokrajhar ilçesinde Hindu Bodo aşiretinden dört genci öldürmesinin ardından silahlı Bodo milisleri cinayetlerden Müslümanları sorumlu tutarak katlim başlattı. Silahlı Hinduların kalabalığın üzerine otomatik silahlarla gelişigüzel ateş açtığı, evlerin, okulların ve araçların ateşe verildiği belirtildi. 50 binden fazla Müslümanın korkudan evlerini terk ederek yardım kamplarına sığındığı açıklandı.

STAR Gazetesi 

HABERE YORUM KAT