1. HABERLER

  2. HABER

  3. AP’den Türkiye’ye Sert Taksim Eleştirileri
AP’den Türkiye’ye Sert Taksim Eleştirileri

AP’den Türkiye’ye Sert Taksim Eleştirileri

AP, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak hazırlanan karar metnini kabul etti. Metinde, Türkiye'ye sert eleştiriler yer aldı.

13 Haziran 2013 Perşembe 17:37A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki gösterdiği metin Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edildi.

AP'de kabul edilen metinde, Türkiye hükümetine, güvenlik güçlerine, medyaya sert eleştirilerde bulunuluyor.

AP'den Türkiye ile ilgili yapılan açıklamada, "Parlamenterlerin oldukça cesur ve akli melekelerini kaybetmiş gibi sorumsuz açıklamalar yaptıklarını görüyoruz" dedi.

Kararda, "Başbakan Erdoğan ve Türkiye hükümetinin eylemler karşısındaki sert tepkilerinin üzüntü verici" olduğu ifade edildi.

Avrupa Parlamentosu, Türkiye hükümetinden "Türk toplumunun çeşitlilik ve çoğulculuğuna saygı duyması ve  hayat tarzlarının muhafaza etmesini" istedi.

TAYYİP İSTİFA SESLERİ

Türkiye'yi eleştiren "karar"ın alınması sırasında ilginç anlar yaşandı. AP'deki görüşmelerde konuşan İrlandalı milletvekili Paul Murphy sözlerini Türkçe olarak 'Tayyip İstifa' diye tamamladı.

Erdoğan: AP'nin Alacağı Kararı Tanımıyoruz

Başbakan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun bizlerle ilgili alacağı kararı tanımıyorum, açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan, Belde Belediye Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada hafta sonu yapılacak mitinglerde eylemlerle ilgili olarak her şeyi anlatacağını söyledi.

"Karar bizim için yok hükmündedir"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Avrupa Parlamentosu'nun ülkemizdeki duruma ilişkin olarak bugün kabul ettiği karar, demokrasinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması ortak hedefimize zarar veren, gerçeklerden kopuk bir nitelik taşımaktadır. Bu nedenle, bizim açımızdan yok hükmündedir" denildi.

 

HABERE YORUM KAT