1. HABERLER

  2. HABER

  3. Antalya'daki "JİTEM’ci Çete" Cezaevinde
Antalyadaki JİTEM’ci Çete Cezaevinde

Antalya'daki "JİTEM’ci Çete" Cezaevinde

“Fırtına" operasyonunda gözaltına alınan 17 kişi tutuklandı. Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanı JİTEM’cilere yakın bir isim.

08 Ocak 2012 Pazar 14:07A+A-

Antalya’da “Fırtına operasyonu” kapsamında gözaltına alınan aralarında JİTEM’cilere yakınlığıyla bilinen Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanı Hüsamettin Türkmen ile iki muvazzaf subayın da bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 3 ocakta 12 ilde eşzamanlı yapılan operasyon kapmasında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında fuhuş, uyuşturucu ticareti, kumar oynatmak ve çek senet tahsilatı yapmak” suçundan, aralarında Türkmen ile Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.P ve astsubay Başçavuş İ.K’nin de bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

Şahıslardan 40’ı özel yetkili savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklam talebiyle mahkemeye sevkedildi. Yüzbaşı M.P. ve Astsubay Başçavuş İ.K ile örgütün liderlerinden olduğu iddia edilen Türkmen’in de bulunduğu 17 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT