1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Antalya’da Patlayan Piknik Tüpü Paniğe Sebep Oldu
Antalya’da Patlayan Piknik Tüpü Paniğe Sebep Oldu

Antalya’da Patlayan Piknik Tüpü Paniğe Sebep Oldu

Antalya'da darbe karşıtı gösterilerin sürdüğü meydana yakın alanda patlayan piknik tüpü paniğe sebep oldu.

04 Ağustos 2016 Perşembe 11:58A+A-

Antalya'da, darbeye karşı direniş eylemlerinin devam ettiği Cumhuriyet Meydanı yakınında meydana gelen patlamada, 2 kişi yaralandı.

FETÖ darbe girişiminin ardından Antalya'da darbeye karşı direnişin devam ettiği Cumhuriyet Meydanı'nın yakınında patlama meydana geldi. Olayda yaralanan 2 kişi, olay yerindeki ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Patlama nedeniyle meydandaki vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Bu sırada nöbet için kurulan sahneden, vatandaşlardan panik yapmamaları istendi. Polis bu sırada önlem aldı.

Anonslarla meydandaki panik yatıştı. Direniş için gelen vatandaşlar, meydandaki etkinliklerini sürdürdü.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

"2 KİŞİ ÇOK HAFİF ŞEKİLDE YARALANMIŞTIR"

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu akşam 21.30 civarında Antalya Cumhuriyet Meydanı’na 150 metre mesafede bulunan bir bankın üzerinde, bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda 2 kişi çok hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebiyle ilgili olay yeri inceleme ekibi araştırmalarına devam etmektedir."

"BASİT BİR DÜZENEK ŞEKLİNDE GÖRÜNÜYOR"

İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da yaptığı açıklamada, olayı basit bir patlama olarak değerlendirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Şükürler olsun, başka yaralı veya ölü yok. Bu, basit bir düzenek şeklinde görünüyor, inceliyoruz, araştırıyoruz. Hayat normal olarak devam ediyor. Hiçbir sıkıntımız yok. El yapımı gibi görünüyor ama konu daha sıcak, arkadaşlarımız araştırıyor."

Öte yandan bazı medya organlarının "bombalı saldırı" şeklinde ve bazılarının da "el yapımı patlayıcı" olarak sunduğu olayın aslının böyle olmadığı ortaya çıktı. Haksöz-Haber'e konuyla ilgili bilgi aktaran bölgedeki arkadaşlarımız olayın esasının piknik tüpünden ibaret olduğunu söylediler. Bölgeye yakın alanda çay yapmak için getirilen piknik tüpünün patladığı belirten arkadaşlarımız, herhangi bir saldırının söz konusu olmadığını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT