1. HABERLER

  2. HABER

  3. Antalya'da İşgalci Çin Protesto Edildi
Antalya'da İşgalci Çin Protesto Edildi

Antalya'da İşgalci Çin Protesto Edildi

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği mensubu bir grup ellerinde dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

15 Kasım 2015 Pazar 15:20A+A-

G20 üyelerinden Çin aleyhine slogan atan grup adına konuşan Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, ekonomik kriterleri göz önüne alarak gelişmiş ülkeleri belirlemenin, dünyaya yön verenleri bu ülkeler içinden seçmenin kaos ortamının en büyük nedeni olduğunu söyledi.

G20 olarak anılan ülkelerin içerisinde evrensel insan hakları konusunda geri kalan ülkelerin bulunduğunu anlatan Tümtürk, bu ülkelerin başında Çin Halk Cumhuriyeti'nin geldiğini belirtti.

Tümtürk, Çin'in insanî değerler ve demokrasiden uzak bir devlet olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

“Başta Doğu Türkistan olmak üzere işgal ettiği topraklarda yıllardır kan döken, insanları sömüren, kültürleri ve halkları yok eden Çin ve onun yandaşları, gelişmiş ülkeler içinde yer alamaz. Doğu Türkistanlılara zulmeden, ekonomik ve siyasî işkence uygulayan, binlerce yıllık tarihi ve kültürü yok etmeye çalışan Çin'i bir kez daha kınıyoruz.”.

Gruptakiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirvede Uygur Türklerine sahip çıkmasını istedi.

Bu arada, Cumhuriyet Meydanı'nda, protesto gösterileri nedeniyle çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

AA

HABERE YORUM KAT