1. HABERLER

  2. HABER

  3. Anonymous’tan Guantanamo’yla Dayanışma
Anonymous’tan Guantanamo’yla Dayanışma

Anonymous’tan Guantanamo’yla Dayanışma

Anonymous, Guatanamo’da bulunan tutsakların uzun süredir yürüttüğü açlık grevine destek verme kararı aldı.

21 Mayıs 2013 Salı 14:00A+A-

Yaptığı eylemlerle tüm dünyada tanınan Anonymous isimli bilgisayar korsanları ağı, ABD’nin Guatanamo’da bulunan hapishanesindeki tutsakların uzun süredir yürüttüğü açlık grevine 3 günlük destek verme kararı aldı.

Anonymous ve Code Pink Forum gibi Batılı siyasi gruplar, kararlarının ABD tarafından mahkemesiz hapsedilmiş olan tutsakların eylemlerinin 100. gününe denk getirildiğini açıkladı.

Kampanyanın amacı Küba adasında yer alan ABD üssünde yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek.

Dayanışma örgütleri konu hakkında Beyaz Saray'a, ABD Savunma Bakanlığı'na, Kongre'ye ve ABD Ordusu'na mektup yazılması çağrısında bulunuyor.

Dünyanın en pahalı hapishanesi sayılan Guantanamo Üssü hapishanesinin bulunduğu Küba toprakları yüz yıl önce ABD tarafından işgal edilmişti.

“Terörist” oldukları iddia edilen Müslümanlar hapishanede mahkemesiz tutuluyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) hapishanenin faaliyeti için her yıl 177 milyon dolar ayırıyor. Ayrıca yakın zamanda Deniz Üssü'ndeki askeri kampın modernizasyonu için 50 milyon dolar harcandı.

Hapishanede bulunan 166 tutsağın 130'unun katıldığı açık grevinin radikalleşmesinin ardından ABD Başkanı Barack Obama Nisan ayında hapishaneyi kapatma sözünü yineledi.

 

HABERE YORUM KAT