1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Annan, Yine Beşşar Esed’le Görüştü
Annan, Yine Beşşar Esed’le Görüştü

Annan, Yine Beşşar Esed’le Görüştü

Kofi Annan, bugün bir kez daha Esed ile görüşmek için Suriye’deydi. Öte yandan Suriye askerî tatbikata başladı.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 12:21A+A-

Suriye'ye dün gelen BM ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, bugün Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüştü.

Esed ile Annan arasındaki görüşmeye, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat ile Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi ve Suriye'deki BM gözlemci heyetinin başkanı Norveçli Tümgeneral Robert Mood da katıldı.

Görüşmede ülkenin içinde bulunduğu krizin aşılması için yapılması gerekenlerin ele alındığı öğrenildi.

Annan, Tahran'a gidiyor

Birleşmiş Milletler'in Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın Şam'daki temaslarının ardından İran'a geçeceği bildirildi.

 

Kofi Annan, dün Suriye'ye hareket etmeden önce Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, yaşanan krizde İran'ın göz ardı edilemeyeceğini söylemişti.

***

Suriye’de Savaş Tatbikatı

Bu arada Suriye, dün, kara, deniz ve hava saldırıları karşısında gücünü denemek üzere Akdeniz’i de içeren tatbikat yapmaya başladı.

Beşşar Esed’in yaptığı “her açıdan tam bir savaş halindeyiz” açıklaması Suriye’de hayata geçiyor. Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin birkaç gün sürecek hava, deniz ve kara tatbikatı başlattığı bildirildi.

Suriye Resmî Haber Ajansı SANA’nın haberine göre, ordunun olası bir kara, deniz ve hava saldırısı karşısında üzerine düşen görevi yerine getirebilme gücünü kullanmayı hedeflediği bir tatbikat düzenlediği kaydedildi. Tatbikatta, sahil füzelerinin yanı sıra deniz helikopterlerinin muhtemel bir saldırı durumundaki manevra güçlerinin de denendiğinin belirtildiği haberde, gerçek mühimmatın kullanıldığı ifade edildi.

Tatbikata Ordu ve Silahlar Genel Komutan Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Korgeneral Davut Abdullah Raciha’yla birlikte Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı’nın üst rütbeli subayları katıldı.

SANA’nın haberinde, “Gerçek savaş koşullarında yapılan askerî tatbikata katılan deniz kuvvetleri birliklerinin saldırıya karşı koymada sergilediği yüksek performans ve düşman hedefleri yüksek bir dikkatle vurması kahraman ordumuzun sahip olduğu yetenek ve verimliliği, modern ve gelişmiş silahları kullanabilme gücünü ortaya koydu” ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT