1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara’lı Göksel Çetiner Suriye’de Şehit Düştü
Ankara’lı Göksel Çetiner Suriye’de Şehit Düştü

Ankara’lı Göksel Çetiner Suriye’de Şehit Düştü

Suriye Kıyamı’nın başladığı yıllarda Suriye Cihadına katılma kararı alan ve bu kararın ardından bir yıl sonra Suriye’ye yerleşen Göksel Çetiner’in şehadet haberi geldi.

24 Ağustos 2015 Pazartesi 13:53A+A-
Suriye Kıyamı’nın başladığı yıllarda Suriye Cihadına katılma kararı alan ve bu kararın ardından bir yıl sonra Suriye’ye yerleşen Göksel Çetiner’in Şehadet haberi geldi.
 
 
Ankara/Keçiören’de yaşayan ve Tesisat/Havalandırma işi ile meşgul olan Göksel Çetiner evli ve bir çocuk babasıydı. Eşi ile beraber Suriye’ye yerleşen Göksel burada Nusret Cephesi’ne katıldı. Henüz 28 yaşında olan Şehidin tek arzusu Allah’ın razı olacağı bir hayat sürüp bu uğurda Şehit olmaktı.
 
Göksel Çetiner Suriye’nin İdlib kentinde Esed Rejimine bağlı şebbihalar ile girdiği çatışma sonucu Pazar günü şehit oldu.
 
مَنِ اسْتَرْجَعَ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ جَبَرَ اللهُ مُصِيبَتَهُ، وَأَحْسَنَ عُقْبَاهُ، وَجَعَلَ لَهُ خَلَفًا صَالِحًا يَرْضَاهُ
 
“Onlar, başlarına bir sıkıntı gelince şöyle derler: “Biz, Allah’a aidiz. Zaten, ona döneceğiz.” (Bakara, 2/156)

Göksel Çetiner'in arkadaşının ona dair yazdığı cümleler:

Yozgatlı Ebu İshak / Göksel Çetiner.

Ebu İshak ile oturup muhabbet etme şerefine Nail eden Allah'a Hamd eder, rasulune salât ve selam ederim.

Abi'miz, Ankara'da mütevazi bir hayat sürdürürken Tevhid davasıyla tanışmış ve kısa zamanda kendisini Allah'ın en kutlu yolu olan cihadda bulmuştu. 

Ona bu güzel yolu vesile kılan Allah'ın Şanı ne yücedir ! 

Ebu İshak abi ve ailesi ile hemen hemen her mücâhidin çektiği gibi bir çok sıkıntı çekti. Hatta daha yeni doğmuş evladını sırtlamış ve Şam cihadının ehemmiyetini kavrayıp kararını vermişti.
Onun sınavı burada başladı ve gidene kadar da yakasını hiç bırakmadı. 

Öyle güzel iman etmişti ki Rasul Aleyhisselamın "Müminlerin yurdu Şam'dır" hadisine binaen Şam diyarını kendisine vatan edinmişti. 

Buradaki sohbetlerimiz sırasında maddi sıkıntı çektiğini belirtmişti. Bu sebeple hem ailesini yanına alabilmek hem de kendisine cihad için mali destek oluşturmak için eşyalarını satmıştı.

Sıkıntıları bununlada bitmemiş yolda Karşılaştığı eziyetlerede tahammül göstererek yoluna devam etmişti.

Yolda sınırdan geçeceği esnada Türkiye askerinin kendilerine ateş açması sonucu geri dönüp bir müddet bekledikten sonra tekrardan Sınırı geçmiş ve Müminler diyarı mübarek Şam topraklarına, asıl vatanına ulaşmıştı. 

Sonuçta ise her Mücahidin dileği ve tek arzusu olan firdevs cennetini, canı Karşılığında rabbinden (inşaAllah) satın Aldı. 

Bizlere ise Allah yolunda sabır, sebat düştü.
İnna lillahi ve inne ileyhi râciûn. 

Allah'tan bizleri de aynı kutlu yolda, aynı hedefte ve sadece rızâ-i ilahisine binaen bir amel işleyip bu yolda şehid etmesini dileriz.
 
Kaynak : ISLAH HABER

HABERE YORUM KAT

1 Yorum