1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ankara'daki Saldırıya İlişkin 6 Kişiye Tutuklama Talebi
Ankara'daki Saldırıya İlişkin 6 Kişiye Tutuklama Talebi

Ankara'daki Saldırıya İlişkin 6 Kişiye Tutuklama Talebi

Ankara'daki canlı bomba saldırısına ilişkin adliyeye getirilen 9 kişiden 6'sı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

18 Mart 2016 Cuma 17:00A+A-

Kızılay'da 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma çerçevesinde yakalanan ve bu sabah adliyeye getirilen 9 şüpheli, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

Savcılar, ifade işlemlerinin ardından şüphelilerden M.V.D, İ.H.D, H.B, B.E, V.C. ve U.A'yı "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, 35 kişiyi öldürme ve 412 kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Şüpheliler S.D, M.K. ve H.Y'yi ise savcılıkça serbest bıraktı. Ancak "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve yardım etmek" suçunu işledikleri yönünde deliller bulunduğu gerekçesiyle bu şüpheliler hakkında, sulh ceza hakimliğinden, "belirlenen yerlere başvurmak" ve "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol uygulanması talep edildi.

Savcıların talep yazısında, saldırı sonucu ölen 37 kişiden 2'sinin canlı bomba olduğu ifade edilerek, şüphelilerin, 35 kişinin ölümüyle suçlandıkları kaydedildi.

HABERE YORUM KAT