1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara’daki Saldırıları DHKP-C Üstlendi
Ankara’daki Saldırıları DHKP-C Üstlendi

Ankara’daki Saldırıları DHKP-C Üstlendi

DHKP-C, Ankara'da dün akşam AK Parti Merkezi ve Adalet Bakanlığına düzenlenen iki saldırıyı üstlendi.

20 Mart 2013 Çarşamba 15:29A+A-

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan bombalı ve lav silahlı saldırıyı DHKP-C üstlendi.

DHKP-C ile ilgili haberleri ve örgütün açıklamalarını yayınlayan internet sitesinde "19 Mart 2013 tarihinde, Başkent Ankara'nın göbeğinde Kızılay'daki adaletsizliğin sembolü olan Adalet Bakanlığı ve halk düşmanı kararların alındığı AKP'nin Ankara'daki Genel Merkez karargâhı saat 21.00 sıralarında savaşçılarımız tarafından vurulmuştur" denildi.

***

CİDDİ TESPİTLER VAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılara ilişkin olarak, ''Ciddi bilgiler var, tespitler var'' dedi. 

Erdoğan, Kopenhag'da kaldığı Marriot Otel'den Kraliçe II. Margrethe ile görüşmeye gitmek üzere ayrılırken, gazetecilerin saldırılarla ilgili soruları üzerine, ''Ciddi bilgiler var, tespitler var'' ifadesini kullandı. 

Başbakan Erdoğan, ayrıntılı açıklamayı daha sonra yapacağını belirtti. 

İçişleri Bakanı Güler: Gözaltı Yok

Bu arada İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis'te bir gazetecinin, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıları kastederek, ''Bir televizyon kanalında iki gözaltı var diye haber geçti? Gözaltı var mı?'' sorusu üzerine, ''Hayır, şu anda yok. Biraz sonra Emniyet Genel Müdürü gelecek. Bu arada gözaltı olmuş olabilir, bana henüz bir bilgi gelmedi ama gelirse ben size söylerim. Gözaltı yok ama tespitler var'' diye konuştu.

''Robot resmi çıkartıldığı yönünde bilgi verildi'' sözleri üzerine ise Güler, ''Robot resmi de çıkartılır başka resmi de çıkartılır. Ciddi tespitler var. Biraz sabırlı olursanız her şey açığa çıkacak, göreceksiniz'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum