1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ankara'daki Bombalı Saldırıda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 37’e Çıktı
Ankara'daki Bombalı Saldırıda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 37’e Çıktı

Ankara'daki Bombalı Saldırıda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 37’e Çıktı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara Güvenpark'ta dün yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı.

13 Mart 2016 Pazar 23:30A+A-

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bugün saat 18.45 sıralarında Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen bombalı saldırıda, olay yerinde 30, hastanelerde 7 olmak üzere 37 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, "Olay yerinde ölen 30 kişiden en az biri, muhtemelen ikisinin terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir" dedi.

Müezzinoğlu, "Şu anda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. Bunlardan 19'unun durumu ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda gerek tetkik süreçleri gerekse ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere. Bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde" diye konuştu.

Ala: Ciddi bulgular elde edildi

İçişleri Bakanı Efkan Ala da Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlara seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla saldırı düzenlendiğini söyleyerek, "Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını tekrar söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar, milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır" dedi.

"Bu saldırı sonucunda, şu ana kadarki tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmıştır, ciddi bulgular elde edilmişti" diyen Ala, şöyle devam etti:

"Kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip, araştırma ve soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır.

Milletin huzuru için, demokrasimizin bekası için, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için yaptığımız, yürüttüğümüz terörle mücadele sekteye uğramayacaktır, kararlılıkla sürdürülecektir. Türkiye, bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir bir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir ve terör bu ülkenin ayağına pranga olmaktan bertaraf edilecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlama haberi akabinde, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı

Bu arada saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, ilgili bakan ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT