1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ankara'da Sel Felaketi
Ankara'da Sel Felaketi

Ankara'da Sel Felaketi

Ankara'nın Mamak ilçesinde öğle saatlerinde bir anda başlayan etkili sağanak sele neden olurken, onlarca araç sele kapıldı.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 16:17A+A-

Sel felaketinde ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, "Böyle bir afet görmedik, 500 yılda bir olabilecek bir afet" dedi. Ankara'daki yağışların 3 gün daha devam edeceği belirtildi.

Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

Mamak ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi Neşet Ertaş Caddesi'ndeki seyir ve park halindeki araçlar, cadde üzerindeki Boğaziçi Köprüsü'nün altındaki geçide sürüklendi.

ONLARCA ARAÇ SELE KAPILDI

Olayda onlarca araç kullanılamaz hale gelirken, bazı araçlarda da hasar meydana geldi.

"500 YILDA BİR OLABİLECEK AFET"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna sel felaketine dair, "Kelimenin tam manasıyla afet yaşandı. 3 yaralımız var. Ciddi hasar var, tespitleri yapılıyor. 100'den fazla aracın hasar aldığı tahmin ediliyor. Bu bölgede ilk defa yaşanan bir durum. 500 yılda bir olabilecek bir afet. Böyle bir afet görmedik" dedi.

Belediye ve itfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma başlattı.

İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Öte yandan caddeki iş yerleri de selden etkilendi. İş yeri sahipleri dükkanlarını temizleme çalışması başlattı.

Yaşanan sel sırasında cadde üzerindeki direklerden kopan elektrik tellerinden kıvılcımlar çıkması, tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu.

Sel mağduru esnaftan Fatih Erdoğan, suyun bir anda geldiğini belirterek, "Yoğun sel araçları sürükledi. İş yerimiz kullanılamaz hale geldi. Yetkililer bölgedeki altyapı sorununu bir an önce çözmeli" diye konuştu.

3 GÜN DAHA DEVAM EDECEK

Yağışların 3 gün daha devam edeceği bildirildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT