1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ankara'da Patlama: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Olduğu Söyleniyor!
Ankara'da Patlama: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Olduğu Söyleniyor!

Ankara'da Patlama: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Olduğu Söyleniyor!

Ankara'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde patlama oldu. İlk bilgilere göre çok sayıda kişi yaralandı.

13 Mart 2016 Pazar 19:27A+A-

Ankara'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde patlama oldu. İlk bilgilere göre çok sayıda vatandaşın yaralandığı patlamada, bazı araçlar da zarar gördü.

DHA’ya konuşan görgü tanıkları, patlamanın saat 18.35'te Güvenpark yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi.

Bölgeye güvenlik güçlerinin yanı sıra ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

17 Şubat’taki saldırı

Ankara'da 17 Şubat'ta askeri servis araçlarını hedef alan intihar saldırısında 29 kişi hayatını kaybetmişti.

18 Şubat’ta açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu 17 Şubat’taki saldırıyı PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG mensubu Salih Necar'ın, PKK mensuplarıyla birlikte yaptığının "kesin bir şekilde ortaya çıktığını" duyurmuştu.

Saldırıyı 19 Şubat’ta üstlenen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (Teyrêbazê Azadiya Kurdistan/ TAK) ise, saldırının 26 yaşındaki Vanlı üyesi Abdulbaki Sömer tarafından gerçekleştirildiğini ifade etmişti.

22 Şubat’taki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara saldırısının PYD-PKK bağlantılı olduğunun ortaya konduğunu söylemiş; "İsmi başka bir şey olabilir. İsminin başka bir şey olması meselenin gerçeğini değiştirmez. Bu kişi PYD bölgesinden Türkiye'ye giriş yapmış, kendisinin ibraz ettiği kimlikle bu şekilde Türkiye'de kayıt altına alınmış ve bu kimliğe bağlı olan kişinin iş birliği içinde olduğu bir zincir içerisinde de eylem PYD-PKK bağlantılı olarak ortaya konulmuştur" demişti.

Canlı bombanın Abdulbaki Sömer olduğu 23 Şubat’ta DNA incelemesiyle kesinleşmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT