1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara’da ABD Büyükelçiliği Önünde Patlama!
Ankara’da ABD Büyükelçiliği Önünde Patlama!

Ankara’da ABD Büyükelçiliği Önünde Patlama!

ABD Büyükelçiliği önünde patlama oldu. İlk bilgilere göre 2 ölü ve çok sayıda da yaralı var.

01 Şubat 2013 Cuma 14:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği önünde çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edilirken, 2 kişinin öldüğü olay yerinde çok sayıda yaralının olduğu tahmin ediliyor.

ABD Büyükelçiliği'nde gerçekleşen patlamanın nöbetçi kulübesinde olduğu ve kulübenin patlama sebebiyle yıkıldığı bildirildi. Patlama sonrası olay yerinde ceset parçaları olduğu gözlendi. 

İlk gelen bilgilere göre bir canlı bombanın güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurduğu iddia edildi.

2 ÖLÜ VAR

Emniyet yetkilileri 2 ölüden birinin eylemci olduğunu açıkladı. Hayatını kaybeden diğer kişinin güvenlik görevlisi olduğu açıklandı.

Olayın yaşandığı yer TBMM ve Atatürk Bulvarına yakın bir konumda bulunuyor. ABD Büyükelçiliği, Kavaklıdere Caddesi ve Paris Caddesinin kesiştiği yerde bulunuyor. Patlama, Paris Caddesi 2 nolu nizamiye kapısı girişinde gerçekleşti.

SOL ÖRGÜT İDDİASI

Eylemcinin kimliği ile ilgili detaylar netleşiyor. Canlı bombanın bir sol örgüte mensup olduğu öğrenildi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin 1966 doğumlu Mustafa Akarsu olduğunu söyledi.

Güler, canlı bombanın erkek olduğunu ve kimliğini araştırdıklarını ifade etti. İçişleri Bakanı, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Türk vatandaşı olduğu bilgisini verdi.

Patlamadan yaralı kurtulan kişinin, eski NTV muhabiri Didem Tuncay olduğu öğrenildi. Tuncay, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğum bakım servisinde tedavi altına alındı. İçişleri Bakanı Güler, Tuncay'ın hayati tehlikesi olmadığını söyledi. Didem Tuncay’ın vize işlemleri için elçilikte bulunduğu öğrenildi.

ERDOĞAN: SALDIRI ÜLKENİN HUZURUNA YÖNELİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, saldırıyla ilgili şunları söyledi: ''Ankara'da ABD Büyükelçilik binasının personel girişindeki canlı bomba saldırısı arzu etmediğimiz bir neticeye vesile oldu. Tabii ki bu terörün uzantıları, başından beri bu ortak mücadeleyi dünyanın her yerinde birlikte vermemiz gerektiğini söyledik. Bütün güvenlik görevlisi arkadaşlarımız, orada tetkiklerini ve incelemelerini yapıyorlar. Sağlıklı neticeler tam olarak ortaya çıktığında gerekli açıklamaları yapacağız.

Canlı bomba paramparça olmuştur ama bunun yanında özel güvenlik ekibinden orada bir rivayete göre bir, bir rivayete göre iki vatandaşımız da rahmetli olmuştur. Yaralı olan kişiler de var, onlara da şifalar diliyoruz. Bütün bunların hepsi ülkemizin refahına, huzuruna yönelik saldırılardır. Bütün bunlara karşı dik duracağız, diri olacağız, beraber olacağız ve bunları aşacağız. Hiçbir şehidimizin kemiklerini sızlatmayacak, onların ruhunu muazzep etmeyeceğiz. Sizleri incitecek, mahcup edecek, başını eğecek hiçbir girişimin içinde bulunmadık, bulunmayacağız.''

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de bir açıklama yaparak, "ABD Büyükelçiliği'nde bir patlama meydana gelmiştir. Gerekli önlemler alınmıştır. Türk emniyet yetkililerine hızlı müdahalesinden dolayı teşekkür ederiz. Daha fazla bilgimiz olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz"dedi.

ELÇİLİK ÇALIŞANLARI SIĞINAKTA

Patlamanın ardından "kırmızı alarm"a geçilen elçilikte, çalışanların sığınağa alındığı kaydedildi. Büyükelçilikte giriş-çıkışlara izin verilmediği öğrenildi.

ELÇİLİKLERDE ÖNLEMLER ARTIRILDI

ABD Büyükelçiliği girişinde meydana gelen patlamanın ardından cadde üzerinde bulunan Almanya ve Fransa büyükelçiliklerinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü.

Ayrıca, büyükelçiliklerin bulunduğu bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

 

HABERE YORUM KAT