1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ankara Üniversitesinde Proje Yolsuzluğu İddiası: 33 Gözaltı
Ankara Üniversitesinde Proje Yolsuzluğu İddiası: 33 Gözaltı

Ankara Üniversitesinde Proje Yolsuzluğu İddiası: 33 Gözaltı

Ankara Üniversitesi'nde bilimsel araştırma projelerini tamamlanmış gibi göstererek 3,5 milyon lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 33 kişi gözaltına alındı.

09 Mart 2016 Çarşamba 00:38A+A-

Ankara Üniversitesinde bilimsel araştırma projelerini, süreleri dolmasına rağmen tamamlanmadığı halde bölüm başkanlarının yerine imza atmak suretiyle tamamlanmış gibi göstererek 3,5 milyon lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 33 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Üniversitesinde 2010-2012 yılları arasında yapılan bilimsel araştırmaları inceleyen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Hukuk Müşavirliği, yapılan işlemlerin kanunsuz olduğunun tespit edilmesi üzerine bir süre önce, üniversitenin projeleriyle ilgili soruşturma başlattı.

Zanlıların bilimsel araştırma projelerini, süreleri dolmasına rağmen tamamlanmadığı halde bölüm başkanlarının yerine imza atmak suretiyle tamamlanmış gibi gösterdikleri, bu yolla anlaşmalı firmalara üniversite bütçesinden yaklaşık 3,5 milyon lira ödenmesini sağladıkları ve bu paradan da pay aldıkları belirlendi.

Projeleri, ilgili bölüm başkanlarının bilgisi olmadan yerlerine imza atmak suretiyle onay verilmiş gibi gösterdikleri belirlenen zanlılarla söz konusu firma yetkilileri de gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında İstanbul ve İzmir'den de gözaltıların olduğu, örgüt yöneticisi olduğu ileri sürülen eski rektör yardımcısının ise Amerika'da olduğu için gözaltına alınamadığı belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT