1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Ankara Savcılığından ABD’ye: "Gülen İkinci Darbeye Hazırlanıyor"
Ankara Savcılığından ABD’ye: "Gülen İkinci Darbeye Hazırlanıyor"

Ankara Savcılığından ABD’ye: "Gülen İkinci Darbeye Hazırlanıyor"

Ankara Başsavcılığı ABD'ye gönderdiği dosyada FETÖ liderinin yeni bir darbe hazırlığında olduğunu belirterek geçici olarak tutuklanması talebinde bulundu.

20 Eylül 2016 Salı 16:22A+A-

Ankara Başsavcılığı'nca FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Gülen'in ABD'de geçici olarak tutuklanması için hazırlanarak ABD'ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilen 15 sayfalık yazıda, ABD ile Türkiye arasında suçluların iadesine yönelik Adli Yardımlaşma Anlaşması'nın 10. Maddesi anımsatılarak, “Bu şahıs ülkemizde işlenen birçok suçun yanı sıra 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen kanlı darbe teşebbüsü talimatını veren kişi olması nedeniyle tutuklanması için aranmaktadır” denildi.

Yazıda, Gülen'in TCK'daki “Nitelikli şekilde kasten öldürme, Cumhurbaşkanına suikast, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütü kurmak” ile suçlandığı ifade edildi, her bir suçlama için ayrı ayrı eylemlere yer verildi.

Yazıda, aynı saatlerde Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulduğu, Marmaris'te ailesiyle beraber kaldığı otelin 30 FETÖ üyesi tarafından basıldığı, ancak Erdoğan'ın darbe teşebbüsünü öğrenir öğrenmez otelden ayrılması nedeniyle Erdoğan'ı bulamadıkları kaydedildi.

DARBE TEKRARI İÇİN HAZIRLIKTALAR

Gerek bu ifadelerinde gerekse gözaltına alınan darbecilerin beyanında darbenin tekrarlanması için Gülen'in bir hazırlık içerisinde olduğu açıktır. Gülen'in henüz deşifre olmamış bir kısım asker ve kamu görevlilerine talimat vermeye devam ettiği tespit edilmiştir. Yeni delillerin karartılmaya çalışılması, tanıkların ve FETÖ ile mücadele eden görevlilerin hayatlarına yönelik ciddi saldırılar gerçekleştirilmesi kuvvetle muhtemel bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT