1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara Merkezli 6 İlde PKK Operasyonu
Ankara Merkezli 6 İlde PKK Operasyonu

Ankara Merkezli 6 İlde PKK Operasyonu

PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, öğretmenler, kamu görevlileri ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

06 Ekim 2015 Salı 14:25A+A-

PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik Ankara, İstanbul, Konya, Isparta, Van ve Ağrı'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anakara'da Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde bazı adreslerde arama yaptı. Aramalarda, eski HDP ilçe başkanı O.K. ile HDP üyesi bir kişi de yakalandı.

Kamu görevlileri ve üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu şüphelilerden öğrencilerin, Hacettepe, Gazi, ve Anadolu üniversitelerine kayıtlı oldukları belirlendi. 

Şüphelilerin, PKK örgütünün kırsal alanda silahlı faaliyet yürüten örgüt mensuplarını, örgütün elebaşılarını övücü, sahiplenici yazı, fotoğraf, video ile propaganda yaptıkları; devlet büyüklerine hakaret ederek aşağılayıcı paylaşımlarda bulundukları iddia ediliyor. 

İl dışında gözaltına alınanların Ankara'ya getirileceği, gözaltıların artabileceği bildirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT