1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara Fransa'yı İki Kez Uyarmış
Ankara Fransa'yı İki Kez Uyarmış

Ankara Fransa'yı İki Kez Uyarmış

Hükûmete yakın kaynaklara göre, Türkiye, Paris saldırganlarından biriyle ilgili olarak Fransa'yı daha önce 2014 ve 2015 yıllarında iki kez uyardı. Bu uyarıyla ilgili geri dönüş yapmayan Fransa, Paris saldırıları sonrası Türkiye'den bilgi istedi.

16 Kasım 2015 Pazartesi 14:02A+A-

Paris'i sarsan saldırılarla ilgili soruşturma Belçika, Yunanistan ve Sırbistan gibi ülkelere genişlerken, Türkiyeli yetkililer bir saldırganla ilgili olarak Fransa'yı daha önce uyardıklarını açıkladı. Hükûmete yakın kaynaklar, “Türkiye, Aralık 2014 ve Haziran 2015'te Fransa'yı Paris saldırganlarından Ömer İsmail Mustafa ile ilgili iki kez uyardı.” dedi.

Kaynaklara göre, Ömer İsmail Mustafa, 2013'te Türkiye'ye giriş yaptı, ancak Türkiye'den çıkış yaptığında dair bir kayıt yok.

Aynı kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fransa hükûmeti, 22 Ekim 2014 tarihinde Türkiyeli makamlara 4 “şüpheli” hakkında bilgi talebinde bulundu; yapılan incelemede Fransa makamları tarafından araştırılmamakla birlikte Ömer İsmail Mustafa’nın ilgili 4 şüpheli ile hareket ettiği tespit edildi. Konuyla ilgili Fransa’ya Aralık 2014 ve Haziran 2015’te yazı gönderilmiş; ancak herhangi bir geri dönüş alınamamıştı.

Paris savcılığı, Mustafa'nın 5 yıl önce “radikal örgüt”lere katıldığına dair kayıt altına alındığını söylemişti.

Reuters, Al Jazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT