1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ankara Emniyeti Somalililerden ne istiyor?
Ankara Emniyeti Somalililerden ne istiyor?

Ankara Emniyeti Somalililerden ne istiyor?

Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren Saab Cafe’nin yeniden kendi adıyla yaptırdığı tabelasının açılış törenine polisler yine müdahale etti.

18 Haziran 2022 Cumartesi 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye her geçen gün daha ilginç bir ülke haline geliyor. Irkçı hezeyanlar olağan davranışlar haline gelirken insanlığı ve vicdanı hatırlatan davranışlar unutuluyor. Türkiye adına üzülmemek elde değil!

Ankara'da Somalililere ait lokantanın tabelası uzun zamandır Ankara Emniyetin öncelikli konusu. Daha önce birden fazla kere polis tarafından hedef alınan Somali lokantası "Saab Cafe" yine hedef alındı.  Saab Cafe’nin yeniden kendi adıyla yaptırdığı tabelasının açılış törenine polisler yine müdahale etti. Tabela 'terörü çağrıştırdığı için' beyaza boyandı. 

30 Ekim 2021’de Serbestiyet’ten Sinem Ay’a konuşan restoranın ortaklarından Somali kökenli Mohamed Isse Abdullahe bir emniyet mensubunun kendisine “Burayı Türkleştireceğim, Somalilileri söküp atacağım” dediğini belirtmişti. Açılışa katılan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu polislerin uygulamasına itiraz edince Çankaya Emniyeti’nde görevli bir emniyet amiriyle tartışma yaşadı.

Netice olarak Ankara Emniyeti işi gücü bırakmış insanların ekmeğiyle uğraşmayı kendine meslek edinmiş gibi gözüküyor. Yazık! Irkçı bataklık kimseye fayda sağlamaz. Masum insanları hedef göstererek inşa ettiğiniz bu dil bir gün sizlere geri dönecek haberiniz yok!

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum