1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara, Akçakale İçin Kırmızı Alarmda
Ankara, Akçakale İçin Kırmızı Alarmda

Ankara, Akçakale İçin Kırmızı Alarmda

Akçakale'de yaşanan olar için Ankara kırmızı alarma geçti.

03 Ekim 2012 Çarşamba 21:11A+A-

Davutoğlu, Rasmussen ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Bülent Arınç: Suriye'ye karşı haklarımızı sonuna kadar koruyacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akçakale'ye top mermisi düşmesine ilişkin, Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu hatırlatarak, ''NATO sözleşmesinin belli maddeleri, üye ülkelerden birinin şu veya bu şekilde saldırıya uğraması karşısında buna karşı yükümlülükler getirmektedir. Biz gözünü karartmış insanlar değiliz. Ama insanımızın hayatını kaybetmesi ve topraklarımıza bir saldırının olması karşısında da elbette haklarımızı sonuna kadar koruyacağız'' dedi.

Beşir Atalay: Tahrik

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Akçakale'ye düşen bombaları provokasyon olarak değerlendirdi. Atalay, "Türkiye'yi tahrik etmeye ve bizi Suriye'ye çekmeye çalışıyorlar." dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Akçakale'ye düşen top mermisinin 5 kişinin ölümüne sebep olmasının ardından programını değiştirdi.

Davutoğlu'nun 17.30'da bakanlıkta gerçekleştirmeyi planladığı '20-20 yatırım heyetini' kabul programının iptal edildiği bildirildi.

Davutoğlu, BM Genel Sekreteri ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düşen top mermisiyle ilgili BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'la telefonda görüştü.

Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a Akçakale'deki gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

DAVUTOĞLU, BM'Yİ ARADI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak Arap Birliği ve BM Genel Sekreteri özel temsilcisi Ahtar Brahimi ile görüşerek, yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'den olayla ilgili bilgi almasının ardından telefonla BM Özel Temsilcisi Brahimi'yi aradı.

Brahimi'ye olayla ilgili ayrıntılı bilgi veren Bakan Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nda bürokratlarla toplantı halinde olduğu öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, daha önce planlanan bazı programlarını da Akçakale'deki olay sonrası iptal etti.

ORG. ÖZEL-DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Akçakale'de Suriye'den gelen bir top mermisinin ölümlere sebep olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Şanlıurfa Valisi'nden bilgi aldı.

ERDOĞAN, VALİ'DEN BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akçakale'ye top mermisinin düşmesi olayına ilişkin Şanlıurfa Valisi Celattin Güvenç'i arayarak bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan, Doğu-Batı Enstitüsü ile 20-20 Yatırım Derneği heyetini kabulünün ardından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düşen top mermisiyle ilgili Vali Güvenç ile Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ı arayarak bilgi aldı.

TBMM'DEN KINAMA

TBMM Genel Kurulu, Akçakale'de yaşanan olayın ardından olayı kınadı.

HALUK KOÇ, BU BİR PROVOKASYONDUR

CHP sözcüsü Haluk Koç, bugün yaşanan bu olayı 'provokasyon' olarak değerlendirdi.

BAŞBAKANLIK'TA TOPLANTI

Gelişmenin ardından Elazığ'da incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Özel'i telefonla arayan Erdoğan, Başbakanlık'ta bürokrat ve danışmanlarıyla toplantıya geçti. (zaman)

HABERE YORUM KAT