1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Andımız” Erbakan’a Siyasi Yasak Getirmişti
“Andımız” Erbakan’a Siyasi Yasak Getirmişti

“Andımız” Erbakan’a Siyasi Yasak Getirmişti

Geçtiğimiz gün açıklanan paketle kaldırılan 'Andımız'ı eleştiren Erbakan, hapis cezası almış ve ömür boyu siyasi yasaklı hale gelmişti.

04 Ekim 2013 Cuma 11:45A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan paketle kaldırılan 'Andımız' Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hapis cezası almasına ve siyasi yasaklı olmasına sebep olmuştu. 1994 yılında Bingöl'de yaptığı bir konuşmada Erbakan, ilkokullarda okutulan 'Andımız'ı eleştirerek öğrencilerin her sabah 'Türküm' diyerek yemin etmesinin yanlışlığına değinmişti.

Erbakan sözkonusu konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu ülkenin evlatları asırlar boyu mektebe besmele ile başlar. Siz geldiniz besmeleyi kaldırdınız, ne koydunuz yerine? Türküm, doğruyum, çalışkanım. Sen bunu söyleyince öbür taraftan da Müslüman evladı 'Ya öyle mi, ben de Kürdüm, daha doğruyum, daha çalışkanım' deme hakkını kazandı ve böylece siz bu ülkenin insanlarını birbirlerine yabancılaştırdınız."

Erbakan, bu sözlerinden dolayı, halkı ırk ve din farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği gerekçesiyle 1 yıl ağır hapis ve 220 bin lira para cezası almıştı. Cezasının onanması üzerine Erbakan ömür boyu siyasi yasaklı hale gelmişti. (Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT