1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Anbar'da Sünni Halk Tehcir Ediliyor
Anbar'da Sünni Halk Tehcir Ediliyor

Anbar'da Sünni Halk Tehcir Ediliyor

Irak Müslüman Alimler Birliği, Anbar'da sistematik nüfus değişimine tanıklık edildiğini açıkladı.

02 Temmuz 2015 Perşembe 22:04A+A-

Musa Kurbanoğlu / Haksöz Haber

Irak Müslüman Alimler Birliği Anbar eyaletine bağlı Nuhayb kasabasında Bağdat hükümeti ve Şii milisler tarafından gerçekleştirilen suçları ve insan hakları ihlallerini kınadı. Yerli halkın, Bağdat hükümetinin desteklediği Halk Seferberlik Birlikleri tarafından yürütülen sistematik nüfus değişimi politikasının bir parçası olarak bölgeden tehcir edildiğini açıkladı.

Alimler Birliği’nin dün yayınladığı açıklamada ifadelerine yer verilen görgü tanıkları, pazartesi günü bölgedeki onlarca sivilin yaşadığı ev ve mekânın Halk Seferberlik Birlikleri’nce yakıldığını, ayrıca insanların dövüldüğünü, kendilerine küfredilip mezhepçi hakaretlere uğradığını söylüyor.

Alimler Birliği bu eylemlerin kişisel ve rastgele olaylardan ibaret olmadığını, çünkü yönetimden düzenli emirler alan sahadaki askerler tarafından organize bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıklamada, Nuhayb saldırılarının Diyala ve Selahaddin eyaletleri ve Bağdat çevresindeki bölgelerde gerçekleştirilenlerle benzerlik taşıdığına da dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum