1. HABERLER

  2. HABER

  3. Anayasa Mahkemesi’nden Önemli Karar
Anayasa Mahkemesi’nden Önemli Karar

Anayasa Mahkemesi’nden Önemli Karar

AYM sığınma başvurusu reddedilen ve geri gönderilmek istenen Cezayirli Müslümanın iadesini durdurdu.

04 Ocak 2014 Cumartesi 14:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cezayirli Budra Rıza el-Huseyni isimli Müslüman Yalova Emniyeti’nde 53 gündür tutuluyordu. Sığınma başvurusu reddedilen ve sınırdışı edilmesine karar verilen el-Huseyni daha önce Cezayir’de baskı ve işkence görmüş, haksız yere cezaevinde yatmış ve halen de siyasi kimliğinden dolayı yargılanmakta idi.

Despot Cezayir rejimine muhalif kimliğinden dolayı 2003–2006 yılları arasında Cezayir’in Sirkaci cezaevinde kalan, yargı kararına dayanmaksızın memurluk, eğitim, toplumsal faaliyetler, siyasi faaliyetler, pasaport edinme gibi tüm medeni ve siyasi haklardan mahrum bırakılan el-Huseyni’nin ülkesine iadesi açıkça zorbalığa teslim edilmesi anlamına gelecekti.

5 çocuğu ve eşiyle birlikte Türkiye’ye iltica için gelen Budra Rıza el-Huseyni sınırdışı edilme kararını engellemek için çeşitli girişimlerde bulunmasına rağmen bugüne kadar netice alamamıştı.

Ancak Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yolunun açılması sayesinde el-Huseyni’nin Cezayir’e sınırdışı edilmesi engellendi. El-Huseyni’nin davasını takip eden Mazlumder avukatlarından Halim Yılmaz’ın tedbir kararı talebi başvurusunu Mahkeme kabul etti. Siyasi kimliğinden dolayı baskı ve işkence göreceği açık olan bir kişinin sınırdışı edilmesine yönelik girişimleri durduran Anayasa Mahkemesi önemli bir karara imza atmış oldu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum