1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Anadolu Kartalı’ndan Siyonist’e Rest
‘Anadolu Kartalı’ndan Siyonist’e Rest

‘Anadolu Kartalı’ndan Siyonist’e Rest

İsrail’in Anadolu Kartalı Tatbikatına katılmak için ABD ve İtalya aracılığıyla girişimde bulunduğu, Türk tarafının talebi kesin bir dille reddettiği ortaya çıktı.

21 Kasım 2013 Perşembe 03:15A+A-

Murat Alan / Yeni Akit

Uluslararası sularda katliam yaparak haydutlukta sınır tanımadığını ortaya koyan İsrail’in resmi özrü Anadolu Kartalına yetmedi.  İsrail’in Anadolu Kartalı Tatbikatına katılmak için ABD ve İtalya aracılığıyla girişimde bulunduğu, Türk tarafının talebi kesin bir dille reddettiği ortaya çıktı. ABD Kongresi geçtiğimiz yıl Türkiye’nin İsrail aleyhine koyduğu tatbikat ve ofis açma blokajını kaldırması karşılığında iki savaş gemisi hibe etmek istemiş, bu öneri de Türkiye tarafından reddedilmişti.

ARACILAR DA SONUÇ ALAMADI TATBİKATA VİZE YOK

İçerisinde çocuk ve kadınların da bulunduğu Mavi Marmara gemisini uluslararası sularda durdurup, 9 Türk vatandaşını şehid eden Siyonist İsrail, Türkiye’den resmen özür dilemişti. İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak özür dilemesinden sonra İsrail’e karşı konulan veto ve ortak tatbikat ambargosunun kaldırılacağı öne sürülmüştü. İsrail yandaşı malum medyada çıkan bu yöndeki haber ve açıklamaların uydurma olduğu bildirildi. İsrail’in ortak tatbikat başvurusunun reddedildiği bildirildi.

Türkiye talebi reddetti

Askeri kaynaklar her yıl Konya’da gerçekleştirilen dünyanın en kapsamlı hava eğitim ve çatışma simülasyonuna İsrail’in yeninden katılmak için talepte bulunduğunu, Türkiye’nin “Gazze ambargosu” ve “tazminat” şartını hatırlatarak bu talebi reddettiğini belirttiler. Kaynaklar, ABD ve İtalya’nın en üst düzeydeki girişiminin kesin bir dille reddedildiğini vurguladılar.

İSRAİL’İN YUNANİSTAN VE ROMANYA BLÖFÜ TUTMADI

Hava Kuvvetleri pilotlarının eğitimi ve zinde tutulması için kendi ülke topraklarındaki hava koridoru yeterli olmayan İsrail’in Yunanistan, Romanya, Polonya ve Azerbaycan’la kurduğu temastan sonuç alamadığı ifade edildi. Belirtilen ülkelerin hava sahalarının yetersizliği yüzünden İsrail’in Amerika ve İtalya’dan aracı olmalarını istediği kaydedildi.

İSRAİL VE ABD TAKVİMDEN ÇIKARILINCA BAŞVURU YAĞDI

Türkiye’nin İsrail’e ambargo koymasından sonra ABD de Anadolu Kartalı Tatbikatına katılmayacağını bildirmişti. Bunun üzerine Türkiye, 2010 yılında ilk defa Çin Halk Cumhuriyeti’ni Anadolu Kartalı Tatbikatı’na davet etmişti. ABD ve İsrail’in tatbikat takviminden çıkarılmasından sonra NATO Hava Kuvvetleri, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Pakistan ve Ürdün başvuruda bulunmuş, taleplere olumlu cevap verilmişti.

HABERE YORUM KAT