1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ana Dilde Eğitime Özel Okul Formülü!
Ana Dilde Eğitime Özel Okul Formülü!

Ana Dilde Eğitime Özel Okul Formülü!

Erdoğan tarafından açıklanan pakette, ana dilde eğitim ile ilgili olarak özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim imkanı getirildi.

30 Eylül 2013 Pazartesi 11:58A+A-

Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'nde önemli bir düzenlemenin de eğitime ilişkin olduğuna dikkati çekerek, şunları belirtti:

"Yapacağımız yasal değişikliklerle, özel okullarda, farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açıyoruz. Bu konuda dünya örneklerini çok yakından inceledik. Biliyorsunuz, 2003 yılında yaptığımız değişiklikle, farklı dil ve lehçelerin öğrenilmesi amacıyla özel kurs imkanını getirmiştik.

Daha sonra ise, üniversitelerimizde, farklı dil ve lehçelerle ilgili birimlerin açılmasını sağlamıştık. Geçen yıl yaptığımız eğitim düzenlemesiyle, farklı dil ve lehçelerin okullarda seçmeli ders olarak öğretilebilmesinin yolunu açmıştık. Şimdi de, özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim verilmesini mümkün hale getiriyoruz.

FARKLI DİLE VE LEHÇELERDE ÖZEL OKUL AÇILABİLECEK

Ülkemizde Türkçe dışındaki dillerde eğitim ve öğretim konusu, 2923 Sayılı Kanun ile düzenlenmiştir. Bu kanuna yapacağımız bir Ek ile, Özel Eğitim Kurumları Kanunu hükümlerine tabi olmak üzere, farklı dil ve lehçelerde özel öğretim kurumu açılabilecek.

BAKANLAR KURULU TESPİT EDECEK

Bu kurumlarda eğitim ve öğretimin yapılacağı dil ve lehçeler Bakanlar Kurulu'nca tespit edilecek. Milli Eğitim Bakanlığımız, bu tür kurumların açılmasına ve denetimine ilişkin esasları çıkaracağı bir yönetmelikle düzenleyecek. Programlar, Kanun'da yer aldığı gibi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek. Yine mevcut kanunda yer aldığı gibi, bu okullarda da belli dersler Türkçe olarak okutulacak."

AA

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum