1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Amos: Humus Yerle Bir Olmuş!
Amos: Humus Yerle Bir Olmuş!

Amos: Humus Yerle Bir Olmuş!

Baba Amr'da yaklaşık bir saat kalan Amos, bölgenin tamamen yerle bir olduğunu söyledi.

08 Mart 2012 Perşembe 04:48A+A-

BBC’nin verdiği habere göre Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinatörü Valerie Amos, Kızılay ekipleriyle birlikte Suriye'nin Humus kentinde haftalardır saldırı altındaki Baba Amr semtine gitti.

Bab-ı Amr'da yaklaşık bir saat kalan Amos, bölgenin tamamen yerle bir olduğunu söyledi.

Yardım ekipleri geçen cuma gününden bu yana bölgeye girmek için bekliyor ve girişimlerde bulunuyordu.

Ancak Baas güçleri, bölgedeki patlamamış mühimmatın tehlike yaratabileceğini iddiasıyla söyleyerek şimdiye dek buna izin vermemişti.

Bab-ı Amr bir ayı aşkın süredir Baas güçlerinin bombardımanına hedef oluyordu. Bombardımanda yüzlerce kişinin öldüğü öne sürülüyor.

BM İnsan Hakları Amos, günlerdir Suriye hükümetine çatışmalara sahne olan yerleşimleri erişime açma çağrısında bulunuyordu.

Muhalifler, hükümeti kente girişi erteleyerek insan hakları ihlalleri ve şiddetin izlerini silmek için zaman kazanmaya çalışmakla suçluyordu.

Valerie Amos, Suriye'yi geçen hafta ziyaret etmek istemiş, ancak isteği kabul görmemişti.

Bölgedeki gazeteciler, tank ve askerlerin şimdi isyancıların destek gördüğü bir diğer nokta olan Türkiye sınırındaki İdlib'e doğru yöneldiğini bildiriyor.

Muhalif grupların temsilcileri İdlib'den şiddetli patlama ve bombardıman sesleri geldiğini bildiriyor.

Birleşmiş Milletler tahminlerine göre, Suriye'de bir yıldır devam eden şiddet olayları 7500'ü aşkın kişinin ölümüne yol açtı. Birleşmiş Milletler bu hafta çatışmalar nedeniyle bir kaç gün içinde iki bin kişinin de Lübnan'a kaçtığını açıkladı. 

HABERE YORUM KAT