1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Amnesty'den Irkçı Ayrım Duvarına Tepki
Amnestyden Irkçı Ayrım Duvarına Tepki

Amnesty'den Irkçı Ayrım Duvarına Tepki

Filistinli ziraatçıların mağdur edildiğini vurgulayan Af Örgütü: “Ayrım duvarı uluslararası hukukun sürekli ihlalidir.”

23 Mart 2013 Cumartesi 14:33A+A-

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Filistin'in Batı Yaka bölgesine İsrail tarafından inşa edilen ırkçı ayrım duvarının uluslararası hukukun sürekli ve kesintisiz bir şekilde ihlal edilmesi anlamına geldiğine dikkat çekti. Topraklarıyla evlerinin arasına ırkçı ayrım duvarı giren Filistinli ziraatçıların uluslararası hukukun kurallarına tamamen aykırı bir şekilde sürekli mağdur edildiklerine dikkat çeken Uluslararası Af Örgütü, bu ziraatçıların arazilerine ulaşmalarının iyice zorlaştırıldığını ve çoğu zaman da engellendiğini dile getirdi.

Uluslararası Af Örgütü'nün açıklamasında Filistinlilerin duvar sebebiyle yahudi yerleşimcilerden çektiği eziyet ve sıkıntılara da dikkat çekildi. Açıklamada Filistinli ziraatçıların topraklarına ulaşmaya çalışırken yahudi yerleşim merkezlerini korumak amacıyla kurulu karakollarda kontrolden geçmek zorunda kalmalarına ve bu kontroller esnasında çektikleri sıkıntılara da dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Uluslararası hukuk, ayrımcı duvarın ve işgal altındaki Filistin topraklarına inşa edilmiş yahudi yerleşim merkezlerinin kaldırılmasını zorunlu kılmaktadır. Ama o topraklardaki realite bundan çok uzaktadır. Anlaşıldığı kadarıyla İsrail buldozerleri Cenevre sözleşmelerini ve Filistin toprakları üzerine inşa edilen ayrım duvarını yasa dışı ilan eden Uluslararası Adalet Mahkemesi'nin kararını da ezmiş durumdadır."

filistin-irkci-ayrim-duvari_israil.jpg

HABERE YORUM KAT