1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Amnesty Raporu: Yezidiler 21 Köylüyü Öldürdü
Amnesty Raporu: Yezidiler 21 Köylüyü Öldürdü

Amnesty Raporu: Yezidiler 21 Köylüyü Öldürdü

Amnesty raporuna göre bir köyü basan Yezidi milisler, aralarında çocuklar ve engellilerin de olduğu 21 kişiyi öldürdü.

10 Haziran 2015 Çarşamba 12:15A+A-

Irak'ın Sincar bölgesinde Yezidilerin 25 Ocak'ta yaptığı köy baskınında 21 Sünni Arabı öldürdüğü, bunların arasında kadın, çocuk ve engellilerin de olduğu bildirildi.

Londra merkezli Uluslararası Af Örgütü (Amnesty) tarafından hazırlanan raporda 25 Ocak tarihinde Yezidilerin yaptığı bir köy baskınına geniş yer verildi. Raporda köye yapılan baskında tüm evlere saldırı düzenlendiği ve çok az insanın kurtulduğu bilgisine yer verildi.

Köydeki saldırıdan kurtulanların tanıklıklarına da yer verilen raporda 15 ve 20 yaşlarındaki iki çocuğunu kaybeden bir babanın 12 yaşındaki çocuğunun ise dört mermi isabet ettiği halde kurtulduğu bilgisi veriliyor.

Çocuklarını kaybeden baba, Yezidilerden böyle bir saldırı beklemediklerini ancak yaptıklarını kaydeden baba, 66 yaşında ve tekerlekli sandalyeye mahkum birinin de ölümüne şahit olduğunu söyledi.

IŞİD'in Irak'ta Musul'u alması üzerine Yezidilere yönelik katliam yaptığı iddiaları uzun süre basında yer almıştı. Bölgeden kaçan Yezidiler, Bağdat çevre illerin yanı sıra Türkiye'ye göç etmişlerdi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT