1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Amerika’nın “sadık müttefiki" YPG/PKK unutulmamak istiyor
Amerika’nın “sadık müttefiki" YPG/PKK unutulmamak istiyor

Amerika’nın “sadık müttefiki" YPG/PKK unutulmamak istiyor

Suriye’nin kuzeyinde, Esed rejimi ile ortaklarının desteği sayesinde varlık alanı bulan SDG lideri Mazlum Abdi Washington Post’a: “Amerika'nın Suriye'deki en sadık müttefikiyiz. Bizi unutma” başlıklı bir makale yazdı.

04 Aralık 2022 Pazar 21:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin olası bir operasyon hazırlığında olduğu YPG/PKK güçlerinin ABD ve diğer müttefiklerinden yardımlarını kesmemesini istediği atmosferde SDG lideri Mazlum Abdi, ABD medyasına yazdığı makale ile ABD’nin bölgedeki taşeronluğunu üstelenen yapısıyla SDG’nin misyonunu aktarmış oldu.

Bu defa tehdit ABD müttefiki ve NATO üyesi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetinden geliyor diye kaleme aldığı yazısında Mazlum Abdi, “bir haftadan uzun bir süredir şehirlerimize bombalar yağdırarak sivilleri öldürüyor, kritik sivil altyapıyı yok ediyor ve IŞİD'i bastırmaya çalışan Suriye Demokratik Güçlerini hedef alıyor” açıklamasıyla ABD’den yardım talebinde bulundu.

Türkiye ile geçmişin trajedileri üzerine eğilerek anlaşma yollarına (Erdoğan'ın barış sürecine atıfla) hazır olduklarını savunan Abdi, “Bu müzakerelerin yeniden başlaması ve aradığımız barışa ulaşılması için yardımcı bir rol oynamaya hazır olduğumuzu beyan ederiz. Uluslararası toplumu, bir Türk işgalini önlemek için derhal somut adımlar atmaya ve Kürt ihtilafına demokrasi, bir arada yaşama ve eşit haklara dayalı siyasi bir çözümü teşvik etmeye çağırıyoruz. Halkımızın varlığı ve bölgenin güvenliği buna bağlıdır.” diye yazdı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum