1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Amerikan Adaleti: Siyahiyi Öldüren Polis Yargılanmayacak!
Amerikan Adaleti: Siyahiyi Öldüren Polis Yargılanmayacak!

Amerikan Adaleti: Siyahiyi Öldüren Polis Yargılanmayacak!

Kuzey Carolina'nın Charlotte kentinde, siyahi bir kişiyi öldüren polisin yargılanmasına gerek görülmedi.

01 Aralık 2016 Perşembe 16:09A+A-

ABD'de Keith Lamont Scott adlı siyahiyi öldüren polisin yargılanmasına gerek görülmediği bildirildi.

Kuzey Carolina'nın Charlotte kentinde, 43 yaşındaki Scott'u öldüren ve günlerce süren protesto gösterilerine neden olan polis memuru Brentley Vinson hakkında Bölge Savcılığı kararını verdi.

Savcı Andrew Murray, düzenlediği basın toplantısında, Vinson'ın tutumunun yasalara uygun olduğunu ve söz konusu polis memuruna herhangi bir suçlama yöneltilmeyeceğini, yargılanmasına gerek görülmediğini söyledi.

Olay sırasında başka bir ihbar nedeniyle bölgede bulunan polisin, öldürülen Scott'ın aracında uyuşturucu madde kullandığını fark etmesi üzerine sorgulamak istediğini aktaran Murray, Scott'ın araçtan elinde silahla çıkması ve en az 10 kez tekrarlanan komutlara uymaması üzerine polisin ateş ettiğinin belirlendiğini anlattı.

Murray, öldürülen siyahın ailesinin Scott'ın silahsız olduğu yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, Scott'ın silah satın aldığı dükkanın sahibinin ifade verdiğini ve güvenlik kamerası görüntülerinde de maktulün silah taşıdığının görüldüğünü ifade etti.

Scott'ın ailesi ise karar nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını, tek istediklerinin polisin yanlış yaptığını görmesi olduğunu kaydetti.

Çarşamba akşamı da yaklaşık 100 kişi Charlotte'deki karakolun önünde 'Sistemin tamamı suçlu' sloganları atarak barışçı eylem yaptı. Charlotte-Mecklenburg polisi Twitter'dan yaptığı açıklamada 4 eylemcinin trafiği engellemek suçundan gözaltına alındığını duyurdu.

Charlotte'ta 20 Eylül'de gerçekleşen olayın ardından 'Siyahların Hayatı Değerlidir' (Black Lives Matter) aktivistleri öncülüğünde günlerce süren gösteriler düzenlenmiş, eyalet valisi kentte olağanüstü hal ilan etmişti.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT