1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Amerikalı Senatörden Beşşar Esed’e Destek Mektubu
Amerikalı Senatörden Beşşar Esed’e Destek Mektubu

Amerikalı Senatörden Beşşar Esed’e Destek Mektubu

Kaide ile savaşıp İsrail ile barışan bir yönetimden daha iyisini nerede bulacağız?

05 Haziran 2014 Perşembe 16:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Virginia eyaletinden Senatör Richard Black geçtiğimiz Mayıs ayının sonunda Beşşar Esed’in Facebook sayfasına bir destek mektubu yolladı. Global Post’tan Laura Vozzella ile telefonda görüşen Senatör Black mektubu doğruladı.

Mektubu vesilesiyle “Suriye Arap Ordusuna Kalamun Bölgesindeki Hıristiyanlar için gerçekleştirdiği kahramanca kurtarma operasyonu için teşekkür etmek istedim” diyen Black “başlıca düşmanımız el-Kaide’nin yönlendirdiği güçlere karşı” Suriye ordusunun çabalarını takdir ettiğini de ekledi.

Esed’in “ülkesindeki Hıristiyanları koruma konusunda babasının yolunu izleyen ve gerek Hıristiyanlara ve gerekse de Şam’daki küçük Yahudi topluluğuna saygıyla yaklaştığı”nı söyleyen Black mektubunun bir kopyasını da Global Post’a gönderdi.

“Eğer Başkan Esed’i devirecek olsak, Suriye Kaide unsurlarının denetimine girecek” diyen Black “kimseyle Esed’in iyi bir adam olup olmadığını tartışmak istemiyorum fakat bana göre vermemiz gereken karar el-Kaide mi, Başkan Esed mi kararıdır” diye konuştu.

Senatör Black sözlerine şöyle devam etti: “Halen Başkan Esed, kendisinden önce de babasının yaptığı gibi, İsrail ile 40 yıldır devam eden bir çatışmasızlığı sürdürmekte ve bu süre içinde ülkedeki % 15 nüfus oranına sahip Hıristiyanları korumakta. Başkan Esed hakkında kim ne derse desin, kesin olan şu ki, onunla savaşan cihadistlerin yaptığı vahşeti o yapmadı. ”

Global Post, Çeviri: Hasan Soylu 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum