1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Amerikalı Irkçılık Karşıtlarına Avrupa’da Destek Eylemleri Büyüyor
Amerikalı Irkçılık Karşıtlarına Avrupa’da Destek Eylemleri Büyüyor

Amerikalı Irkçılık Karşıtlarına Avrupa’da Destek Eylemleri Büyüyor

Başta Fransa ve İngiltere olmak üzere Avrupa’nın pek çok ülkesinde sokaklara çıkan kitleler ABD’de başlayan ırkçılık karşıtı protestocularla dayanışma eylemleri düzenliyor.

04 Haziran 2020 Perşembe 12:54A+A-

Minneopolis’te George Floyd adlı siyahinin polis şiddeti neticesinde ölmesi üzerine başlayıp ABD’nin pek çok şehrine yayılan ırkçılık ve statüko karşıtı eylemler Avrupa’da insan hakları savunucusu kitleleri harekete geçirdi.

Fransa’da toplanma yasağına rağmen önceki gün 20 binden fazla kişinin başkent Paris’te sokağa çıkmasının ardından, dün de Londra’da 15 binden fazla gösterici Başbakanlık Ofisinin çevresinde eylem düzenledi. Ofisin göstericilerle kuşatılması endişesi yüzünden polis müdahale ederek topluluğun Başbakanlık Ofisine yaklaşmasını engellemeye çalıştı.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da da düzenlenen ve birkaç yüz kişinin katılması beklenen gösteriye 5.000’den fazla kişi katılmış, bu yüzden korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sosyal mesafe kuralı uygulanamamıştı. Bu durumu gerekçe göstererek aşırı sağcılar Amsterdam Belediye Başkanının istifasını istemişlerdi.

Amerikalı protestocularla dayanışma için Yunanistan’ın başkenti Atina’da sokağa çıkan binlerce kişi de ırkçılık ve polis şiddetini lanetlerken, polis müdahalesiyle karşılaştı ve gözaltılar yaşandı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT