1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Amerika’dan Uşağına “Daha Akıllı Olmalısın” Uyarısı!
Amerika’dan Uşağına “Daha Akıllı Olmalısın” Uyarısı!

Amerika’dan Uşağına “Daha Akıllı Olmalısın” Uyarısı!

Taifeci-işbirlikçi Irak ordusu ve mezhepçi milis güçlerinin Ramadi’yi IŞİD’den geri almak için başlattıkları operasyona verdikleri isim büyük patronun tepkisini çekti.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 13:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bilindiği üzere Ramadi’ye yönelik operasyona İbadi güçleri “Lebbeyke Ya Huseyn” ismini vermişlerdi. “Emrindeyiz Ey Hüseyin” anlamına gelen bu ifade Şii unsurları motive etmeye yönelik bir kalıp olmanın ötesinde, doğrudan mezhepçi bir savaş mantığını da yansıtmakta. Aslında tek başına bu isimlendirmenin kendisi bile Irak’ta yaşananları çok net özetlemekte. Buna rağmen Irak’ta yaşananları ısrarla görmezden gelmeye devam eden birileri hala “IŞİD terörü”, “Irak hükümeti”, “Ramadi’yi ve Musul’u kurtarmak” gibi klişeleri anlamsız bir biçimde tekrarlamaktan geri durmuyor.

Pentagon Sözcüsü Steve Warren, Ramadi'yi IŞİD'den geri almak için Şii milislerin başlattığı operasyonun kod adını eleştirdi. Warren, Şii milislerin Sünni yoğunluklu Anbar'a yönelik operasyona "Lebbeyk ya Hüseyin" kod adını vermesine "açıkça mezhepçi bir kod adı ve bunun bir yardımı yok" yorumunu yaptı. 

Pentagon’dan yapılan ve bir anlamda beyinsiz Iraklı işbirlikçilerine “akıllı olun, daha fazla ötekileştirerek Sünnileri hepten kaybetmeyin” anlamına gelen bu açıklama bir anlamıyla ABD’nin Irak’ta yaşanan mezhebi gerilimden uzak durmaya çalıştığı imajını vermeye dönük bir yaklaşım da içeriyor. Oysa bunun bütünüyle bir sahtekarlık olduğu çok açık. Irak’ı bugün mezhepçi bir cehenneme çeviren politikaların tümünün ABD işgalinin bir sonucu olduğu gizlenemeyecek kadar ortada.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum