1. HABERLER

  2. HABER

  3. Amazon'dan Mülteci Çocuk "Kostüm"ü!
Amazon'dan Mülteci Çocuk "Kostüm"ü!

Amazon'dan Mülteci Çocuk "Kostüm"ü!

Dünyaca ünlü alışveriş sitesi Amazon’un, İtalya'nın dört bir yanında başlayan “karnaval kutlamaları” için “mülteci çocuk kostümü” satılması ülkede infiale yol açtı.

25 Ocak 2016 Pazartesi 08:28A+A-

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, amazon.it sitesindeki “karnaval kostümleri” bölümünde, ellerinde bavullarıyla iki çocuk mankenin giydiği “mülteci çocuk kostümü” 24 ile 36 euro arasında değişen fiyatlarla satılmaya başlandı.

“Savaştan Kaçmanın Ne Demek Olduğunu Bilmiyorsunuz!”

İtalyanca ve Almanca olarak yayımlanan ilanda, söz konusu kostümlerin 1. Dünya Savaşı'ndan kaçan mültecileri simgelediği belirtilse de site kullanıcıları, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden yaşanan “mülteci akını” sürerken verilen ilana sert tepki gösterdi.

İlanı “duyarsızlık” ve “utanç verici” olarak niteleyen kullanıcılar, “Mülteci olmanın ve savaştan kaçmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz!”, “Gidip gerçek mültecilerin arasında dolaşın da ne büyük bir ahmaklık yaptığınızın farkına varın!” diye tepki gösterdi.

İtalya'da Katolik Kilisesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren yardım kuruluşu Caritas'ın göç sorumlusu Oliviero Forti de “Böylesine hassas bir dönemde böyle bir ticarî girişimde bulunulması utanç verici. Keşke bu şirket, şu anda denizin ortasında bulunan bir çocuğa can yeleği satın almak için yatırım yapsa.” diye eleştiride bulundu.

Amazon Sorumluluğu Satıcı Şirkete Attı

Tepkiler üzerine ilan siteden kaldırılırken Amazon yetkilileri, sorumluluğun satıcı şirkete ait olduğunu belirtti.

Sitenin basın ofisi tarafından yapılan açıklamada “Kullanıcılardan şikâyet gelmeye başlayınca bu uygunsuz ürünü siteden kaldırmak için hemen harekete geçtik.” denildi.

Sputnik News, BBC

HABERE YORUM KAT

1 Yorum