1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya'da 529 İdam Kararı Lanetlendi
Amasya'da 529 İdam Kararı Lanetlendi

Amasya'da 529 İdam Kararı Lanetlendi

Amasya'da darbeci Mısır cuntasının 529 idam kararı lanetlendi.

12 Nisan 2014 Cumartesi 18:23A+A-

Amasya Yavuz Selim meydanında Darbeci Sisi yönetiminin Müslüman Kardeşler üyelerine karşı vermiş olduğu hukuksuz 529 kişinin idam kararı yapılan basın açıklaması ile lanetlendi. Yoğun bir katılımın olduğu basın açıklamasına Amasya’da faaliyet gösteren STK’lar ve vatandaşlar iştirak ettiler.

Programın sunumunu Özgür-Der Amasya temsilciliğinden Özgür Eryiğit yaptı. Ortadoğu’da halkların tüm mahrumiyetlere rağmen onurlu bir şekilde kıyama kalktığını, ümmet olma diriliğini yeniden yeşertmeye çalışan kardeşlerimizin Suriye’de, Mısırda, Tunus’ta, Libya’da diktatörleri yıktıkları belirtildi. Müslümanların birbirlerine şahit oldukları, Amasyalı Müslümanlar olarak bu şahitliliğin bizlere önemli sorumluluklar yüklediği ifade edildi. Programda bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti Amasya şube başkanı Nuri Eken Sahabe döneminde Müslümanların göstermiş oldukları mücadelelerden örnekler vererek bugün aynı mücadelenin Mısırdaki Müslüman kardeşlerimiz tarafından gösterildiğini belirterek, kardeşlerimizi desteklemenin İslami ve İnsani bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Hüseyin Benli adlı küçük kardeşimiz Muhammed Biltacinin kızı Esmaya yazdığı mektubu duygusal bir ortamda okudu. Amasya’dan ihvana selam olsun, Darbeci sisi Yargılansın, Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail, Suriye’ye selam direnişe devam sloganlarının atıldığı programda Basın açıklamasını Amasya Üniversitesi Öğretim üyesi İsa Çolaker tarafından okundu. Diyanet-sen başkan yardımcısı Mehmet Topalın yaptığı duanın ardından basın açıklaması sona erdi.

amasya01-001.jpg

amasya02-001.jpg

amasya03-001.jpg

amasya04-001.jpg

amasya05-001.jpg

amasya06-001.jpg

amasya07.jpg

amasya08.jpg

amasya09.jpg

fotograf-(6).jpg

BASIN AÇIKLMASININ TAM METNİ:

MISIR’DA İDAM KARARLARI KARŞISINDA, 529 KARDEŞİMİZİN YANINDAYIZ.

Tunus’ta başlayıp, Libya, Mısır, Yemen ve Suriye’de devam eden Müslüman halkların intifada mücadelesi kesintisiz şekilde devam ediyor. İntifada halkalarından biri olan Mısır'da halkın tevhit, adalet, özgürlük için devrin firavunu Hüsnü Mübarek ve yandaşlarına ülkenin her yerinde meydan direnişleri sonuç vermiş ve firavun Hüsnü Mübarek yıkılmıştı.

Fakat batılı emperyalist, tahakkümcü ülkeler ve koltuklarını kaybetmekten korkan bölgedeki işbirlikçileri, özgür bir ortamda yapılan seçimler sonucunda iktidara gelen, Mısır halkının umudu olan Muhammed Mursi ve Mısır'ın özgür insanlarına bedel ödetmeye karar verdi. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi 3 Temmuz 2013’de Türkiye’de yaşanan 28 Şubat darbesindeki “Demokrasiye Balans Ayarı Yapıldı” cümlesine benzer şekilde askeri darbe ile görevinden indirdiler. Cuntacılar yönetimi ele geçirdiklerini açıkladılar. Cumhurbaşkanı Mursi ve Mısır halkı askeri güçler tarafından gayri meşru bir şekilde tutuklandı.

Mısır halkının cunta yönetimi ve başındaki Sisi’ye karşı büyük bir katılımla ortaya koymuş oldukları onurlu sivil direnişleri, ordu tarafından ağır silahlarla halkın üzerine ateş açılarak bastırılmaya çalışıldı. Bütün dünyanın gözleri önünde, halkın ve Hakk'ın temsilcileri katledilirken, sözüm ona demokratlar, özgürlükçüler yalnızca seyrettiler. Kendi putlarını tek tek yiyen batılılar Mısır’da kuklalarının yenisini Mısır halkının başına diktatör olarak diktiler. Efendilerinin Adeviye’de öldürerek bitiremedikleri Esma’ları, üniversiteli gençleri zindanlara doldurdular. Meydanlarda en temel insani haklarına sahip çıkan binlerce Mısırlıyı şehit ettiler. Yetmedi, İhvan-ı Müslimin’in faaliyetlerini yasaklayarak sözüm ona terörist ilan ettiler.

Cunta ve sahte mahkemeleri şimdi de iğrenç bir tiyatro sahnesi ile Mısır’ın özgür insanlarını yargılayarak katletmek istiyorlar. Tek suçları tevhid, adalet özgürlük istemek olan bu yiğit insanları kadın erkek, genç yaşlı yüzer yüzer dünyanın gözü önünde idam sehpalarına gönderiyorlar. En ağır bir şekilde darbe suçundan yargılanması gerekenler Mursi'yi ve cunta karşıtı halkı yargılamaya başladılar. Ve Mısır'da, 529 ihvan-ı müslimin üyesi kardeşimize idam cezası verildiğini bildirdiler. Biz bu zihniyeti “sanığın idamına delillerin bilahare toplanmasına” kararları ile bilinen İstiklal Mahkemelerinden tanıyoruz. Biz bu zihniyeti on yılda bir yapılan darbelerden tanıyoruz. Biz bu zihniyeti idam edebilmek için çocukların yaşlarını büyütenlerden biliyoruz. Biz bu zihniyeti 28 Şubat’ta yürütülen tanklarından biliyoruz. Müslüman Kardeşleri “terör örgütü” ilan etmek isteyen zihniyet bilsin ki ümmet yeniden diriliyor, ümmet dayanışması yeni baştan yazılıyor, uluslaştırılarak birbirinden koparılan ellerimiz yeniden bir araya geliyor. Cuntacılar şunu bilmeli ki; 529 idam kararı Mısır’daki direniş ateşini söndüremez. Bu idam kararlarını duyan Müslümanlar evlerine kapanmayacak. Bizler evine kapanarak güven içinde olacağını zannedenler gibi değil, zalimlerin karşısında hakkın şahitliğini yaparak güven içinde yaşamayı Rabbimizin yanında arayanlarız. Rabbimize iman edenler onuru, izzeti, şerefi yalnızca Rabbin’ den bekleyenlerdir. Onlar yakında nasıl bir inkılap ile devrileceklerini göreceklerdir.”

İman eden, akleden, dosdoğru olmak isteyen, insanım diyen herkesi Mısır'daki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında hakkın savunucusu olmaya davet ediyoruz. Özgürlük, adalet yalnız bir zümrenin değil, bütün insanların hakkıdır. Mısır'da meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın, bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkeli kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecileri cesaretlendirerek zulmü çok daha artırmaya çalıştıklarını büyük bir kaygı ile takip ediyoruz. 

Bu kapsamda Mısır'da "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek" için darbe karşıtı gösteri yapan 529 kişiye idam cezası veren iradeyi kınıyor, Rabia direnişini Rabbimize olan kulluğumuz gereği, kendi direnişimiz olarak görüyoruz. Vicdanını kaybetmemiş tüm insanları, bu vahşeti durdurmak üzere harekete geçmeye çağırıyoruz.

Mısır Yargısı şuanda cunta yönetiminin elinde kukla vazifesi görmektedir. Darbeciler  dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Büyük bir baskı sonucu adalet terazisine müdahale söz konusu iken dünyanın sessiz kalmasını kabullenmiyoruz. Bu ikiyüzlülükten herkesin vazgeçmesini istiyoruz. Suriye’de katil Esed yönetimine karşı onurlarını şereflerini ayakta tutan halkın mücadelesi  ne ise, Mısır halkının vermiş olduğu mücadele de odur. Suriye’de zalim diktatör Esed ne ise, Mısır’da darbeci Sisi ve iktidarı odur.

Emperyalist sömürgeci güçlerin ve işbirlikçi diktatörlerin, Müslümanlar üzerinde yüzyıldır estirdikleri teröre, yaptıkları hırsızlıklara  sessiz kalmayarak dur diyor ve tarihe yeni bir katliamın geçmesini engellemek istiyoruz.

 Bizler Rabbimizin ahirette vereceği adalet terazisinden hiçbir şüphesi olmayan insanlarız. Ahiretin terazisi gibi dünyanın da terazisinin adaletli olması adına; Muhammed Mursi dâhil tüm İhvan-ı Müslimin tutuklularının serbest bırakılarak, Muhammed Mursi'nin görevine iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanıp hakettikleri ağır cezaları alması gerektiğini belirtiyoruz.

Binlerce kardeşimizin acımasızca katledildiği Mısır’da, darbeci katillerin verdiği hukuksuz kararları da kendilerini de tanımıyor, onurlu bir duruş sergileyen Mısırlı kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olduğumuzu Amasya’daki Müslümanlar olarak ilan ediyoruz.

BASIN AÇIKLAMASINA KATILAN KURULUŞLAR:

HIZIR-DER, İHH AMASYA TEMSİLCİLİĞİ, İLİM YAYMA CEMİYETİ AMASYA ŞUBESİ, ÖZGÜR-DER, MEMUR-SEN, ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ, BUHARA DERNEĞİ, NEHİR-DER, ADER, ALTINOLUK, DERNEĞİ, ADER, AHİMDER, AMASYA EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI, DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ, ENSAR VAKFI, HAYAT REHBERİM DERNEĞİ, HAYATCAN DERNEĞİ, SULTAN BEYAZID VAKFI, NEHİRDER, ÖZLENEN AYA DERNEĞİ, TÜMSİAD, YARIM ELMA DERNEĞİ,EHAD

HABERE YORUM KAT