1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Amasya Muhacirler İçin El Ele Veriyor
Amasya Muhacirler İçin El Ele Veriyor

Amasya Muhacirler İçin El Ele Veriyor

Amasya’da faaliyet gösteren STK’lar ve kamu kurum ve kuruluşları muhacirlere yardım için ortak hareket etme kararı aldı.

16 Şubat 2016 Salı 19:50A+A-

Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi, Amasya İl Müftülüğü, Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Amasya Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, Göç idaresi İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ve Amasya'da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkıları, Amasya’da faaliyet gösteren İnsani Yardım eksenli Hayatcan Derneği’nin ve özellikle aynı zamanda Amasya Belediye Başkan Yardımcısı olan Hayatcan Derneği Başkanı Cengiz ERDEM'in özverili gayretleriyle başlatılmış olan “Amasya Mülteci Muhacirlerine Sahip Çıkıyor” kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Şubat ayı başında başlayan kampanya kapsamında Amasya’da bulunan ihtiyaç sahibi tüm mülteci muhacir ailelerin tespit çalışmalarına başlanıldı. Tespit çalışmalarında İHH Amasya Temsilciliği, İlim Yayma Cemiyeti Amasya Şubesi, ASKON, Memur-Sen, Özgür-Der, Buhara Derneği ve Hayrat Vakfı eleman görevlendirerek fiili olarak katkıda bulundukları gibi, bu dernekler Hayatcan Derneğine mülteci muhacirler için maddi bağış yaparak ta katkıda bulundular. Ayrıca halkımızı kampanya konusunda bilgilendirmek ve yardıma teşvik etmek amacıyla şehrin çeşitli Bölgelerinde bulunan Billboardlara Tanıtım Kampanyası afişleri asıldı.

Kampanya kapsamında, Amasya Valiliğinin onayı ve Amasya İl Müftülüğünün organizesi ile 19 Şubat Cuma Namazı hutbesinde “Ensar ve Muhacir kardeşliği” konusu işlenecek ve namaz sonrası Amasya il genelinde camilerinde sergi açılarak mülteci muhacirler için bağış toplanacak.

Amasya’da Bulunan İhtiyaç Sahibi Tüm Muhacirlere Ulaşılacak

Kampanyanın sağlıklı olarak organizesi için her hafta Salı akşamları Hayatcan Derneğinde Başkan Cengiz ERDEM yönetiminde kampanyaya katılan kuruluş ve STK temsilcileri toplanarak, ekiplerce tespiti yapılan mülteci muhacir ailelerin ihtiyaç durumlarını değerlendirdikten sonra ihtiyaçların giderilmesi hususunda karar alarak ailelerin ihtiyaçlarına cevap vermektedirler.

Bu kapsamda muhtaç olduğu tespit edilen mülteci muhacir ailelere her ay düzenli gıda yardımının yanında, ilaveten ihtiyaç sahibi ailelere ikinci el eşya, kira ve diğer giderlerin karşılanması için nakdi yardım yapılmaktadır.

Kampanya kapsamında, Amasya Ticaret Odası, Amasya'da bulunan Iraklı Türkmen aileleri kardeş aile edinerek her ay düzenli olarak gıda ve nakit yardımında bulunacaktır.

Kuruluş ve STK görevlilerince yapılan tespit çalışmalarında, neredeyse tamamına yakını Iraklı olan mülteci muhacir ailelerin çoğunluğunun çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiği gözlemlendi. Önemli bir kısmının hayvan barınağı şartlarında gecekondularda yaşadığı, bir kısmının yiyecek ekmeğe bile muhtaç olduğu tesbit edildi. Diğer muhtaç ailelerin önemli bir kısmının genelde 2 odalı sağlıksız evlerde, bir kısmının da 2-3 aile bir arada 10 - 15 kişi birlikte kaldıkları gözlemlendi.

Tüm Amasyalıları Muhacirlere Ensar Olmaya Davet Ediyoruz

Amasya Muhacirlerine Sahip Çıkıyor Platformu olarak sizleri Ensar olmaya ve bu muhacir ailelere sahip çıkmaya davet ediyor, muhacir ailelere yardım için tüm halkımızdan kampanyamıza destek bekliyoruz.

Yardımlarınızı  Hayatcan Derneğinin Türkiye Finans Amasya Şubesinde bulunan  1007739-4 nolu hesabına nakit olarak yapabilirsiniz. Bunun yanında, kendinizin ya da tanıdıklarınızın kullanmadığı buzdolabı, çekyat, yatak, çamaşır makinesi gibi her türlü ikinci el malzeme ile her türlü gıda malzemesini Belediye Kültür Merkezi altında faaliyet gösteren Hayatcan derneğine bağışlayabilirsiniz. Bu malzemeleri kendiniz getirebileceğiniz gibi, telefon ettiğiniz takdirde evinizden teslim alınılmaktadır.

 Kampanya için daha ayrıntılı bilgi almak ve katkı yapmak için, Hayatcan Derneğiyle 0358 218 69 00 nolu telefondan iletişime geçebilirsiniz.

amasya_20160216-01.jpg

amasya_20160216-02.jpg

amasya_20160216-03.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT