1. HABERLER

  2. HABER

  3. Altı Çocuklu Azize Evde Bombalandı
Altı Çocuklu Azize Evde Bombalandı

Altı Çocuklu Azize Evde Bombalandı

Şemdinli kırsalındaki Kazan Vadisi’nde PKK ile çatışmalarda evine top mermisi isabet eden Azize Çetin yaşamını yitirdi.

16 Ekim 2012 Salı 12:10A+A-

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde dört gündür süren çatışmalar Çukurca kırsalı ile Irak sınırındaki Kazan Vadisi’ne sıçradı. Şiddetli çatışmalarda askerlerin attığı top mermisinin isabet ettiği evde bulunan altı çocuk annesi Azize Çetin yaşamını yitirdi, bir kadın da yaralandı.

Günlerdir havadan ve karadan bölgedeki PKK’lılara yönelik operasyon yürüten özel birlikler, önceki gece Federal Kürdistan Bölgesi sınırının sıfır noktasında bulunan Kazan Vadisi’ne yöneldi. Bölgede bulunan PKK’lıların da karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Saatlerce süren çatışmalarda ilk belirlemelere göre, Bursa doğumlu üsteğmen Aykut Köroğlu ile altı PKK’lı yaşamını yitirdi, dört asker de yaralandı. Helikopterle operasyon bölgesinden alınan Üsteğmen Köroğlu’nun cenazesi Hakkâri Askerî Hastanesi morguna kaldırıldı.

Top mermisi isabet etti

Çatışmalar sırasında Kazan Vadisi havadan helikopterlerle, karadan da tank ve top atışlarıyla bombalandı. Atılan bir top mermisi vadinin hemen dibindeki Kazan Köyü’nde bir eve isabet etti. Evde bulunan 35 yaşındaki altı çocuk annesi Azize Çetin ve Keziba Çetinkaya yaralandı. Kadınlar, köylüler tarafından önce Çukurca Aile Sağlığı Merkezi’ne ardından da ambulans ile Hakkâri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücuduna çok sayıda şarapnel parçası isabet eden Azize Çetin kurtarılamadı.

Kepenkler kapatıldı

Olayın duyulmasıyla çok sayıda Çukurcalı hastaneye akın etti. İlçede kepenkler kapatıldı. Bazı vatandaşlar operasyon bölgesinde hâlâ sivillerin bulunduğunu hatırlatarak, haber alamadıkları yakınlarının durumunu öğrenmek için Kazan Vadisi’ne doğru yürüyüşe geçti. Bombardımanda yaralanan Keziba Çetinkaya’nın akrabası Tahir Çetinkaya olayları çok yakından gördüğünü belirterek, şunları söyledi: “Önceki akşam saat 21:00 sıralarında bölgede çok şiddetli çatışmalar başladı. Biz evimizde her şeyi duyuyorduk, silah sesleri, bomba patlamaları hiç kesilmedi. Sabah saatlerinde ise köyümüzün çevresi top atışına tutuldu. Bizim köye zırhlı araçlar gönderildi. Hepsini görebildik. Köyün civarından geçen iki zırhlı aracın yoluna mayın döşenmiş, tam geçerken patlatıldı. O andan sonra bombardıman şiddetlendi. Öğle saatlerinde ise bir top mermisi o eve isabet etti. İçeridekileri kanlar içinde çıkardık.”

Valilikten ses yok

Şemdinli’deki çatışmalar ve Kazan Vadisi’ndeki son duruma ilişkin şu ana kadar yetkililerden resmî bir açıklama gelmedi. Bilgi alabilmek için defalarca aradığımız Hakkâri Valisi Orhan Alimoğlu’na da ulaşmak mümkün olmadı.

ÖMER OĞUZ / TARAF

***

 

Polise bombalı tuzak

Öte yandan Mardin’in Derik ilçesinde ise PKK’lıların yola yerleştirdiği bomba, Özel Harekat polislerini taşıyan ‘akrep’ aracının geçişi sırasında infilak etti.

Dün meydana gelen olayda Orhan Ayan adlı polis hayatını kaybederken Musa Şahin ve Alaettin Etyemez adlı polisler de yaralandı. Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum