1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Altaylı'dan akıl ve mantığa sansür!
Altaylı'dan akıl ve mantığa sansür!

Altaylı'dan akıl ve mantığa sansür!

Türkiye'ye sınırdan mülteci akını olduğu ya da Hatay'ın işgal edileceği gibi iddiaların akıl dışı olduğu yorumu Fatih Altaylı'yı rahatsız etti!

14 Şubat 2023 Salı 00:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Fatih Altaylı, Habertürk'te yönettiği bir program sırasında Suriye sınırından depremden sonra Türkiye'ye milyonlarca insanın geçtiği ya da Hatay'ın Araplar tarafından işgal edileceği gibi safsataları fütursuzca dillendirirken akla ve mantığa davet edilince sansür yoluna gitti.

Programda Gazeteci Faruk Aksoy'un "Sınırda mülteci geçişi olmadığı söyleniyor ancak Hatay Hataylılar tarafından terkedilirse sınırdan birilerinin girip girmemesine gerek yok, içeride daha önce girmiş sığınmacıların anayurdu haline dönüşebilir." ifadeleri üzerine Altaylı "Hatay bir Arap kentine dönüşmek üzere" yorumunu yaparken titri ekranda "yer bilimci" olarak yer alan Celal Şengör "Hatay elden gidiyor" diye veryansın etti!

Altaylı, Şengör'den de aldığı destekle "Bunun gideceğini zaten biliyorduk, göçmen politikasının vahim sonuçları olacağını biliyorduk, deprem onu belki 20 yıl belki 50 yıl öne çekti." deyince programın bir başka konuğu olan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Ahmet Tamer Aker dayanamayıp programdakileri akla ve mantığa davet etti.

Aker'in "Biraz erken sanki, sekizinci günde böyle bir 'Hatay elden gidiyor' gibi korkular için. Beş milyon Suriyeli nereden geliyor, beş milyon kişi var mı orada? Çok akılcı gelmiyor, biraz sakin karşılamakta fayda var." şeklindeki itirazları üzerine cevap vermekte zorlanan Altaylı ise çözümü sansürde buldu.

Altaylı İdlib'den geleceklerin radikal teröristler olduğunu, Aker'in uzmanlık alanının ise demografi olmadığını söyleyerek konuyu kapatmak zorunda kaldı.

Halbuki yer bilimcilerin davet edildiği programda demografi üzerine konuşabilecek en yatkın kişi ise Aker'in kendisi idi.

Öyle ya, Altaylı'nın derdi uzmanlık alanı da değildi: Sanrıları, merhametsiz iddiaları ve safsatalarına engel olunmasın yeter!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum