1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Alparslan Kuytul Bugün Hâkim Karşısına Çıkacak
Alparslan Kuytul Bugün Hâkim Karşısına Çıkacak

Alparslan Kuytul Bugün Hâkim Karşısına Çıkacak

Daha önce tahliye kararına rağmen 5. Ağır ceza mahkemesinin girişimiyle tekrar tutuklanan Alparslan Kuytul’un davasına bugün devam edilecek. 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ara duruşmada mahkeme kararını verecek.

21 Şubat 2019 Perşembe 12:15A+A-

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alparslan Kuytul’un ailesi ve kapatılan Furkan Vakfı gönüllüleri, süreçte öne çıkan hukuksuzluklara dikkat çekerek nihai tahliye talebinde bulundular.

Açıklamada özetle şunlar kaydedildi:

“Alparslan Hoca 24 Ocakta 4. Ağır ceza mahkemesinin verdiği kararla tahliye edilmiş, Ancak 5. Ağır ceza mahkemesinin 25 Ocakta tekrar tutuklanmasına karar vermesi sonucu siyaseten olduğu belli olan bir kararla 24 saat içinde bir kez daha tutuklanarak aynı gün Bolu F Tipi kapalı cezaevine gönderilmişti.

Yeniden tutuklanmasının üzerine Alparslan Kuytul Hocanın avukatı Âdem Tural 6. Ağır Ceza Mahkemesine konu ile ilgili itiraz dilekçesini sundu fakat 6.. Ağır Ceza’dan da reddedildi ve 14 Şubat Cuma günü bir kez daha tutukluluğun devamına karar verildi.

Şimdi itiraz dilekçesi bir kez daha 4. Ağır Ceza Mahkemesinde. Geçtiğimiz pazartesi ikinci itiraz dilekçesi 4. ağır ceza mahkemesine sunuldu.

Ayrıca yarın yani 21 Şubat 2019, 4. Ağır ceza mahkemesinin aylık mutat dosya inceleme günü ve tutukluluğa itiraz dilekçesi bu duruşmada incelenmek üzere sunuldu.  Bir ay önce yani 24 Şubatta 6 aylık doysa inceleme ve 3 gün boyunca süren mahkemede; sanıkları, savunmaları ve sunulan delilleri dinleme sonucu Tahliye kararı veren 4. Ağır cezanın vereceği kararı bekliyoruz.

Eğer bu defa 4. Ağır Cezadan bir ay önceki kararın aksine “tutukluluğa devam” kararı çıkarsa bu mahkemenin kendisiyle çelişmesi olmayacak mıdır?

Alparslan Hoca tutuklu yargılandığı iki mahkemeden de çıktığı ilk duruşmada TAHLİYE almıştır. 22-23-24 Ocak’ta gerçekleşen son mahkemesinde de Tahliyesinin üzerinden 24 saat bile geçmeden yeniden tutuklanmıştır. Alparslan Hoca’nın şu anda cezaevinde olması konusundaki hukuksuzluk artık iyice günyüzüne çıkmıştır.

Tutuklu yargılandığı her iki mahkemeden de TAHLİYE alan Alparslan Hoca ve Vakıf başkanı Ali Alagöz’ün yarın bir kez daha tahliyesini bekliyoruz.

Tahliye’ye bu kadar yaklaşmışken bu hukuksuzluğun bir an evvel son bulması ve Adaletin bir an evvel tecelli etmesi için kamuoyu oluşturmak adına desteklerinizi bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT