1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Almanya'da Mültecilerle Dayanışma Konseri
Almanya'da Mültecilerle Dayanışma Konseri

Almanya'da Mültecilerle Dayanışma Konseri

Initiativ ve SUMUD tarafından organize edilen Lübnan'daki Filistinli mülteci çocuklarla dayanışma konseri Almanya'nın Duisburg şehrinde yapıldı.

06 Haziran 2010 Pazar 01:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Ağırlıkla sosyalist kimlikleriyle bilinen Anti-Emperyalist Kamp'ın partner kuruluşları Initiativ e.V. ve SUMUD'un organize ettiği; Müslümanlarla Dayanışma Platformu'nun da desteklediği geceye insani yardım götürmek için birçok ülkeden yola çıkan, ancak İsrail'in vahşi saldırısına maruz kalan Gazze filosu damgasını vurdu. Sahneye çıkan her konuşmacı ve sanatçının öncelikle Gazze filosuyla yola çıkan insanları takdir ettiği ve şehitleri andığı programda, İsrail'e ve ABD emperyalizmine karşı direniş çağrılarında bulunuldu.

Mültecilere gönderilmek üzere kermes de düzenlenen program, insanlık vicdanını zulme karşı harekete geçirecek ortak etkinliklerin düzenlenmesi gerektiği vurgularıyla öne çıktı. Programı sunan Muhammed Ebu Rauf'un bu yönde yaptığı açış konuşmasından sonra ilk olarak sahneye çıkan Mufid Nemeh, ud eşliğinde Arapça şarkılar söyledi. İHH'nın Avrupa partneri WEFA temsilcisinin yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği programda Gazze'de yaşanan katliamlarla ilgili çeşitli sinevizyon gösterimleri sunuldu.

Program Grup Yürüyüş konseriyle devam etti. Mavi Marmara gemisi gazilerinin selamını aktararak konsere başlayan Grup Yürüyüş, Türkçe, Kürtçe, Arapça marşlarla direnişi ve direnişle dayanışma içerisine girenleri selamladı. Müslümanı, Hıristiyanı, Yahudisi, sosyalistiyle ABD emperyalizmini ve İsrail Siyonizmini ortak düşman belleyip mücadele edenleri de selamlayan Grup Yürüyüş, tekbirler ve sloganlarla dinlendi. Gazze direnişiyle ve mültecilerle dayanışma sorumluluğuna dikkat çeken Grup Yürüyüş'ün marşları coşkuyla dinlendi.

Grup Yürüyüş'ün ardından sırasıyla rap müzik yapan BandbreiteRamallah Underground ve Ammar 114 sahneye çıktı. Rapçiler de İsrail ve ABD karşıtı şarkılarını Gazze ile dayanışma çağrıları yönündeki mesajlarıyla birlikte söylediler.

Program, SUMUD temsilcisi Mustafa İlhan'ın emperyalizme ve Siyonizme karşı mücadele edenlerin yanında yer almanın öneminin altını çizdiği ve "Hamas'a Selam Direnişe Devam!" diyerek bitirdiği konuşmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT