1. HABERLER

  2. HABER

  3. Almanya'da Camiye Saldırı Protesto Edildi
Almanyada Camiye Saldırı Protesto Edildi

Almanya'da Camiye Saldırı Protesto Edildi

Ahrensburg’da Ulu Camii’ye yapılan saldırı farklı din ve milliyetlerden oluşan bir topluluk tarafından protesto edildi.

20 Mayıs 2012 Pazar 22:24A+A-

11.05.2012 tarihinde Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Hamburg / Ahrensburg şehrinde bulunan DITIB'e bağlı Ahrensburg Ulu Camii’ne kimliği belirsiz kişiler tarafından bir saldırı yapıldı. Saldırıda caminin iki penceresi kırıldı, cami duvarları üzerine gamalı haç işareti çizildi.

ahrensburg-ulu-camii.jpg

Saldırının yapıldığı gün Ahrensburg Belediye Başkanı Michael Sarach başkanlığında kentin ileri gelenleriyle kriz masası oluşturularak saldırıyı gerçekleştirenlerin derhal bulunması ve Ahrenbsurg’da böylesi saldırılara karşı halkın birlik olması gerektiği belirtildi.

Saldırıdan sonra Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ve beraberindeki heyet Ahrensburg Belediye Başkanı ile birlikte camiyi ziyaret ederek olay ile ilgili cami imam hatibi ve dernek yöneticilerinden bilgi aldı ve bu olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Son yıllarda Müslümanların mekânlarına yapılan bu tür saldırıların giderek artması duyarlı Alman vatandaşlarını da harekete geçirdi.

Şiddete karşı duyarlılık gösteren sivil toplum örgütleri ile Ahrensburg’da yaşamını sürdüren Müslümanların Cumartesi günü sabah saat 10.00’da ortaklaşa düzenledikleri eylemde yapılan saldırı protesto edildi. Düzenlenen eylemde; “Kimden gelirse gelsin her çeşit şiddeti reddediyoruz ve şiddete karşıyız.” denildi. Eyleme farklı din ve milliyete mensup birçok kişi katıldı.

Ahrensburg Belediye Başkanı Michael Sarach, Ahrensburg Ulu Cami İmam Hatibi Abidin Doğmuş, Dernek Başkanı İbrahim Taşkın’ın da bulunduğu eylemde kimden gelirse gelsin kutsal kabul edilen mekânlara yapılan saldırıların kabul edilemez olduğu, faillerin en kısa sürede tespit edilip yakalanmasının bir zorunluluk olduğu belirtildi. Ahrensburg’da yaşamını sürdürenlerin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her çeşit şiddete karşı birlik olacağı mesajı verildi.

Abidin Doğmuş / Haksöz-Haber

ahrensburg-ulu-camii1.jpg

HABERE YORUM KAT