1. HABERLER

  2. HABER

  3. Almanya'da 3 Gözaltı
Almanya'da 3 Gözaltı

Almanya'da 3 Gözaltı

Paris saldırıları sonrası Almanya'da düzenlenen operasyonlarda, saldırılarla bağlantılı oldukları iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı. Fransa'da ise, Salı sabahı 28 adrese baskın düzenlendiği açıklandı.

17 Kasım 2015 Salı 16:44A+A-

Fransa tarihinin en büyük saldırıları sonrasında hem Fransa'da hem de diğer Avrupa ülkelerinde operasyonlar düzenleniyor. Almanya'da saldırılarla bağlantıları oldukları iddiasıyla ikisi kadın 3 şüpheli gözaltına alındı.

Fransa'da da polis şüpheli adreslere operasyon yapıyor. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Salı sabahı 128 adrese baskın düzenlendiğini açıkladı. 

Baskınlarda 23 kişi gözaltına alınırken, 31 silah ele geçirildi.  

Başkent Paris'te, saldırılarda kullanılmış olabileceğinden şüphelenilen bir otomobil bulundu. Paris'in 18. bölgesindeki Albert Kahn Meydanı'nda saldırıların hazırlık aşamasında kullanıldığını düşünülen siyah bir  otomobil polis tarafından incelemeye alındı. 

Polis kaynakları Belçika plakalı aracın, Paris'i Brüksel'e bağlayan A1 otoyolundan geçtiğinin tespit edildiğini ve saldırılarla ilişkili olabileceğini açıkladı.

Polis daha önce de yine saldırılarda kullanıldığı belirtilen Seat marka Leon model Belçika plakalı siyah bir aracı Montreuil bölgesinde terk edilmiş halde bulmuş, otomobilde üç Kalaşnikof marka tüfek ele geçirilmişti. 

Ülkede olağanüstü hâl de 3 ay daha uzatıldı. 

Nisan 1955'te kabul edilen Olağanüstü Hâl Yasası tam yürürlüğe girdiğinde ülkede birçok kısıtlamayı da beraberinde getirecek. 

Konser salonları, sinemalar geçici olarak kapatılabilecek. 'Hareketleri tehlikeli görülenler' ev hapsine konulabilecek. Trafik tamamen durdurulup, güvenlikli bölgelerin ilan edilmesi söz konusu olacak. 

Olağanüstü Hâl Yasası, yetkililere medya kontrolü izni de veriyor. 

Kaynak: AFP

HABERE YORUM KAT