1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Almanya, Siyonist katilleri silahlandırmanın yeni yolunu bulmuş!
Almanya, Siyonist katilleri silahlandırmanın yeni yolunu bulmuş!

Almanya, Siyonist katilleri silahlandırmanın yeni yolunu bulmuş!

Katil İsrail’e silah ihracatın büyük bir kısmını 7 Ekim 2023'ten sonra gerçekleştiren 2024’te ise işgal rejimine “doğrudan” silah ihracatının neredeyse durma noktasına geldiğini öne sürdü!

23 Nisan 2024 Salı 12:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, eski Sol Parti Milletvekili Sahra Wagenknecht’in ocakta kurduğu BSW partisinin soru önergesine yanıt veren Almanya Ekonomi Bakanlığı, hükümetin, İsrail'e bu yıl 10 Nisan itibarıyla 32 bin 449 avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdiğini açıkladı.

2024 yılına ait olan bu rakam oldukça ilginç bir veriye işaret ediyor. 2022 yılından 2023 yılına geçerken Almanya’nın Siyonist çeteye gerçekleştirdiği silah ihracatı 10 katına çıkmıştı. Bu satışların büyük bir kısmı ise Aksa Tufanı’ndan sonra gerçekleştirilmişti. Alman hükümeti 2023’te katil İsrail’e 327 milyon avroluk silah satışı yaptı. Son açıklanan veri ise 32 bin 449 avro…

Nikaragua ise Almanya'yı işgal rejimine silah sağlayarak Gazze Şeridi'ndeki soykırıma katkıda bulunmakla suçluyor. Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda devam eden dava sebebiyle gözler Almanya’nın üstünde olduğu için Alman hükümeti yeni bir formül bulmak zorunda kaldı.

Bu formül ise silah ihracatının hangi şekilde gerçekleştirildiğinde gizli. Alman hükümetinin Siyonistlere yönelik silah satışını “doğrudan” değil aracı ülkeler yoluyla gerçekleştirdiği yönünde ise yaygın bir kanaat söz konusu. Tel Aviv rejiminin en çok silah ithal ettiği üç ülkeden birisi olan Almanya’nın gönderdiği silahların 2022’den 2023’e geçerken 10 katına çıkıp 2024 yılında durma noktasına gelmesini izah edecek başka bir açıklamada yok.

Alman hükümetinin Gazze’de yaşananlara tepki göstermek için böyle bir karar almış olsaydı ihracatının çok büyük bir kısmını 7 Ekim’den sonra gerçekleştirmezdi. Başta Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier olmak üzere Alman siyasetçilerin söylemleri de Almanya’nın Siyonist çeteye olan desteğini gösteriyor. İşgal ordusunun "kendisini savunduğu için kınanamayacağını" söyleyen Steinmeier, İstanbul Sirkeci'de Özgür-Der Gençliği tarafından protesto edilmişti.

Bugün (23 Nisan) ise saat 15.00’da Gazze Dayanışma Platformu İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde buluşup Almanya Konsolosluğu’na yürüyüş gerçekleştirecek.

gltlng4xkaayav.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum