1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Alman Diplomat Dışişleri'ne Çağrıldı
Alman Diplomat Dışişleri'ne Çağrıldı

Alman Diplomat Dışişleri'ne Çağrıldı

Alman Anayasa Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln kentindeki 'Darbeye karşı demokrasi mitingi'ne videokonferansla bağlanmasına izin vermemesine tepki gösteren Türkiye Almanya'ya nota verdi.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 12:08A+A-

Alman Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln kentinde düzenlenen 'Darbeye karşı demokrasi mitingi'ne videokonferansla bağlanmasına izin vermmemesine Türkiye'nin tepkisi sürüyor.

Konuyla ilgili olarak Almanya maslahatgüzarı, Türk Dışişleri'ne çağrıldı.

Reuters'ın haberine göre Türkiye, maslahatgüzara nota verdi.

Köln'de dün düzenlenen mitinge binlerce kişi katılırken, Erdoğan'ın kalabalığa videokonferansla bağlanıp bir konuşma yapması planlanmıştı.

Ancak Almanya Anayasa Mahkemesi 'yabancı devlet adamlarının Almanya'da düzenlenen bir mitingde videokonferans yoluyla konuşmasının yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle' buna izin vermedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün konuyla ilgili bir yazlı açıklama yaparak, "Köln'de farklı siyasi parti temsilcilerinin, onlarca sivil toplum kuruluşu ve binlerce Türk ve Alman vatandaşının katılımıyla yapılacak olan 'Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videokonferans yoluyla katılmasının Alman makamları tarafından engellenmesi yoluna gidilmesi kabul edilemez bir durumdur" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Reuters

 

HABERE YORUM KAT