1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Alimlerden Kudüs’ü Kurtarma Çağrısı
Alimlerden Kudüs’ü Kurtarma Çağrısı

Alimlerden Kudüs’ü Kurtarma Çağrısı

Gazze'yi ziyaret eden alimler düzenlenen konferansta Filistin için güçlerin birleştirilmesini istedi

10 Mayıs 2013 Cuma 11:40A+A-

Gazze’yi ziyaret eden bir grup âlim, Filistin davası, Mescidi Aksa’nın özgürleştirilmesi ve işgal rejimi İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin kurtarılması için ümmetin gücünü birleştirmesini talep ederek, işgalcinin Filistin topraklarından çıkarılması ve işgal altındaki toprakların kurtarılması noktasında zafer işaretlerinin ufukta görünmeye başladığını ifade etti.

Âlimler bu çağrılarını, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf Karadavi ve beraberindeki âlimlerin yanında Başbakan İsmail Heniyye, toplumun ileri gelen şahsiyetleri ve geniş bir kitlenin katıldığı konferansta yaptı.

Gazze’deki İslam Üniversitesinde düzenlenen konferansta selamlama konuşması yapan Başbakan İsmail Heniyye, Gazze’de parmakları tetikte olan mücahitler, zindanlarda bulunan esirler, yaralılar, yaşlılar ve gençler adına buraya gelen âlimleri selamladıklarını, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı özgürleştirmeye doğru hep birlikte yol aldıklarını söyledi.

Etkinlikte konuşan Mısır Müslüman Kardeşler Cemaati İrşad Bürosu üyesi ve El-Ezher Üniversitesi Usulu’d-din Fakültesi Dekanı Mahmud El-Fer, Mescidi Aksa’nın özgürlük sabahının sanılandan daha yakın olduğunu belirtti.

Şeyh Yusuf El-Karadavi de konferansta yaptığı konuşmada “âlimler olarak bulunduğumuz ülkelerde ve dünya çapında Filistinlilerinin gasp edilen haklarının iade edilmesi ve İslam’ın tahrif edilmeden Hz. Muhammed (s.a.s)’e nazil olduğu şekline dönmesi için çalışıyoruz” dedi. 

"Gazze'nin Zafer Kazanacağınden Eminim"

Karadavi önceki gün yaptığı açıklamada "Davalarımızın zafer kazanacağına inanıyorum. Gazze'de, Filistin'de, Suriye'de zafer kazanacağız. Yeryüzündeki tüm mazlumlar, Allah yolunda, hak ve adalet yolunda, halkların yolunda savaşan herkes zafer kazanacak. Tağutların yolunda savaşanlar değil. Topraklarımızın tek bir karışının bile satılmasına izin vermeyeceğiz. Belki bizi bir süre oradan kovabilirler fakat oraya mutlaka geri döneceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum