1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Âlimler Heyetinden Şii Mercilere Sağduyu Çağrısı
Âlimler Heyetinden Şii Mercilere Sağduyu Çağrısı

Âlimler Heyetinden Şii Mercilere Sağduyu Çağrısı

Irak Müslüman Âlimler Heyeti, Şii mercilere Irak’ta verdikleri fetvaları gözden geçirmeye ve sağduyuya davet etti.

17 Haziran 2014 Salı 17:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Irak Müslüman Âlimler Heyeti, bugün yayınladığı bildirisinde dini mercilerin vermiş oldukları fetvaları yeniden gözden geçirmeye davet ederek Maliki’nin askerleri ve milislerinin, meydanlarda devrimcilere karşı direniş göstermek yerine savunmasız sivillere yönelik etnik soykırım yapmak için bu fetvaları kullandıklarını bildirdi.

Heyetin “Maliki’ye bağlı milislerin işlemiş oldukları bu cinayetlere Güney Irak halkının rıza göstereceğini zannediyorlar. İşin gerçeği onlar başarısızlıklarını böylece gizliyorlar.” ifadelerinin yer aldığı bildirisinde ilk ve son hedefi bir iç savaş çıkarmak olan İran’ın ajandasının uygulandığına dikkat çekildi.

Heyet bildirisinde “Herkes bilmektedir ki, bu hiç kimsenin çıkarına değildir. Böylesi zor günlerde dini mercilerin yapması gereken, bu tür krizlerin çözümüne katkı sağlamaktır, ülkenin kör bir fitneye sürüklenmesine müsaade etmemektir, başkalarının işlemiş olduğu cinayetlerin sorumluluğunu üstlenmeye talip olmamalıdır” denildi.

Heyet bildirisinde ayrıca yaşanan olaylar karşısında iyice ümitsizliğe kapılan Maliki ve güvenlik güçlerinin çılgın operasyonlara başladığı; Maliki güçleri ve mücrim milislerinin dün gece saat yirmi dörtte büyük çaplı tutuklamalar ve kaçırma operasyonları düzenledikleri; Babil’in çeşitli ilçe, semt ve köylerine yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında kabile şeyhlerinin, üniversite hocalarının, görevlilerin ve gençlerin de bulunduğu 30’dan fazla kişi tutuklandığı da gibi bilgilere de yer verildi.

Şii Âlimden Uyarı

Öte yandan Lübnanlı Şii âlim Ali el-Hüseyni’nin de Sistani ve Iraklı mercilere “Mezhepçilikten uzak durun, fetvalara dikkat edin.” çağrısında bulunduğu öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum